Focar de toxiinfecţie alimentară la Eforie Sud!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Debut...

Focar de toxiinfecţie alimentară la Eforie Sud!

Eveniment 24 Mai 2012 / 00:00 701 accesări

Primul focar de toxiinfecţie alimentară din acest an a fost semnalat, ieri, de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) Constanţa, la Eforie Sud. Potrivit directorului executiv al DSPJ, dr. Constantin Dina, 21 de turişti cazaţi în Eforie Sud au acuzat simptome specifice toxiinfecţiei alimentare. „Mai exact, ei s-au plâns de colici, scaune diareice, frisoane, febră, vărsături”, a spus dr. Dina. Oamenii au spus că au mâncat diferite produse alimentare, fie preparate din carne de porc sau pui, fie produse lactate sau dulciuri, la Restaurantul „Flacăra” din Eforie Sud. „Imediat, am trimis la faţa locului o echipă care a demarat ancheta epidemiologică ce se impune în aceste situaţii. Au fost prelevate probe de pe suprafeţe de lucru, din preparatele care se păstrează ca probe, dar au fost prelevate şi probe personalului, exudate naso-faringiene, coproculturi, dar şi probe de pe mâini”, a explicat directorul. Starea de sănătate a cinci dintre ei a fost mai gravă, însă nu au dorit să meargă la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa pentru tratament de specialitate, întrucât au spus că preferă să se trateze singuri, iar dacă se simt mai rău vor merge la spital. „Ancheta este în curs, iar imediat ce vom avea şi primele rezultate vom lua măsurile care se impun”, a spus directorul DSPJ Constanţa. Turiştii au venit la Eforie Sud pentru a participa la un curs. Cifra totală a acestora este de aproape două sute.



12