Focar de toxiinfecţie alimentară la Sanatoriul Techirghiol!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Focar de toxiinfecţie alimentară la Sanatoriul Techirghiol!

Eveniment 22 August 2011 / 00:00 605 accesări

Finalul de vară se anunţă cu probleme, principalul vinovat fiind „toxiinfecţia alimentară”. Fie preparate alimentare vechi, fie preparate neprelucrate corespunzător sau depozitate la întâmplare sau în condiţii mizerabile – şi care sunt servite consumatorilor - sunt, în cele mai multe situaţii, principalele cauze care declanşează afecţiunea. O altă cauză, extrem de importantă, este igiena precară a celor care gătesc alimentele. În ciuda tuturor recomandărilor ce au fost făcute de către medici, încă mai avem parte de toxiinfecţii alimentare. Numai în acest weekend am avut parte de două focare, anunţă reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) Constanţa. Primul, şi cel mai de amploare din acest sezon, este înregistrat la o unitate sanitară, respectiv Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol. 14 copii internaţi pentru diferite tratamente de recuperare s-au ales cu o toxiinfecţie alimentară de toată frumuseţea. Directorul executiv al DSPJ Constanţa, dr. Constantin Dina, a declarat că boala nu s-a manifestat foarte „zgomotos”, însă micii pacienţi au avut ceva de „tras”. „Au avut semne mai uşoare de boală, dar au avut. Au fost consultaţi, însă nu au fost internaţi pentru tratament la Spitalul de Boli Infecţioase”, a declarat dr. Dina. El a precizat că măsurile legate de acest incident au fost luate imediat. Mai exact, la faţa locului au fost trimise mai multe echipe, una pentru a face o anchetă epidemiologică şi pentru a stabili care a fost cauza îmbolnăvirilor, iar cealaltă pentru a supraveghea starea de sănătate a copiilor, în cazul în care aceasta se va înrăutăţi ei urmând să fie duşi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa. N-a fost însă cazul. Directorul DSPJ Constanţa a mai subliniat că în cadrul anchetelor au fost prelevate toate probele necesare, dar că rezultatul final va fi cunoscut la începutul acestei săptămâni.

FOCAR FAMILIAL Cel de-al doilea focar semnalat de DSPJ Constanţa, în weekend, a fost al unei familii din Bucureşti, cazată în staţiunea Eforie Nord. Potrivit directorului Dina, tatăl, de 28 de ani, şi copilul, de doi ani şi trei luni, au acuzat, vineri seară, vărsături şi dureri abdominale după ce au mâncat o prăjitură la o terasă din Eforie Nord. Sâmbătă dimineaţă, ei au ajuns la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Constanţa, unde au rămas internaţi pentru supraveghere de specialitate. Şi în acest caz medicii DSPJ au declanşat o anchetă epidemiologică pentru a stabili care a fost cauza îmbolnăvirii celor două persoane. Numărul focarelor de toxiinfecţie alimentară a ajuns în acest sezon estival la cinci.



12