Focarul de toxiinfecţie alimentară de la Eforie Nord, în evoluţie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Focarul de toxiinfecţie alimentară de la Eforie Nord, în evoluţie

Social 03 Septembrie 2009 / 00:00 544 accesări

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) Constanţa au anuţat că focarul de toxiinfecţie alimentară de la Eforie Nord, semnalat în rîndul unor sportivi din Bucureşti, este în evoluţie. Potrivit directorului adjunct al DSPJ, dr. Mihaela Dinisov, ieri s-au mai prezentat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase (SCBI) Constanţa încă patru copii care au mîncat la terasa „Pecăruş”, astfel că totalul cazurilor cu semne de toxiinfecţie alimentară a ajuns la 19, din care patru băieţi şi 15 fete. Directorul executiv al SCBI, dr. Stela Halichidis, a declarat că toţi copiii au fost, ieri, externaţi, starea lor de sănătate fiind una favorabilă şi că îşi vor continua tratamentul în ambulator. „Evoluţia cazurilor sub tratament simptomatic, de susţinere şi antibiotic este favorabilă”, a adăugat dr. Dinisov. Primele rezultate ale investigaţiilor efectuate la locul de cazare şi servire a mesei au arătat că la locul de cazare condiţiile igienico-sanitare sînt bune, că există un grup sanitar în fiecare cameră. Şi la locul de servire a mesei condiţiile igienico-sanitare erau în regulă, unitatea fiind autorizată sanitar şi sanitar-veterinar. De asemenea, personalul unităţii avea controlul medical periodic efectuat, potrivit legilor în vigoare. Reprezentanţii DSPJ au mai precizat că au fost prelevate 17 exudate naso-faringiene la personalul angajat, au fost luate 14 probe de pe suprafeţe, patru probe din alimentele incriminate de consumatori, dar s-au luat şi coproculturile de la personalul care manevrează produsele alimentare. „Rezultatele la probele recoltate la pacienţi şi în teren le vom avea începînd cu 3.09.2009”, a anunţat directorul adjunct al DSPJ. Reamintim că acest focar colectiv este al doilea din ultimele luni, primul fiind semnalat în plin sezon estival în Venus, la Popasul turistic „Brateş”, cînd mai multe persoane s-au îmbolnăvit din cauza unui stafilococ găsit în brînză. În cel de-al doilea focar, copiii au mîncat la masa de prînz piept de pui cu cartofi prăjiţi, iar la cină caşcaval pane cu cartofi fierţi.



12