Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) Constanţa au declarat închis focarul de toxiinfecţie alimentară de la Tuzla, unde 21 de copii au ajuns pe patul de spital după ce au consumat produsele programului „Laptele şi Cornul”. „Focarul a înregistrat 21 cazuri dintr-un total de 36 de consumatori, elevi de la clasele a VI şi a VIII-a. Simptomatologia a constat în dureri abdominale, greţuri, vărsături, cefalee, ameţeli”, a declarat directorul adjunct al DSPJ, dr. Mihaela Dinisov. Echipa mixtă a DSPJ Constanţa, formată din reprezentanţi ai Departamentului de Sănătate Publică şi Direcţiei de Control a recoltat probe de lapte şi corn, atît de la şcoala unde s-a înregistrat evenimentul, cît şi de la depozit. „Rezultatele investigaţiilor de laborator nu au confirmat prezenţa de germeni patogeni în probele recoltate. Ca o concluzie, focarul a avut ca debut şi o simptomatologie care pledează pentru etiologie stafilococică, cu forme uşoare de boală, cu evoluţie favorabilă sub tratament”, a mai spus dr. Dinisov. Pe de altă parte, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa, Geronimo Brănescu, a spus că probele luate de specialiştii DSVSA din laptele băut de copii au indicat prezenţa unui stafilococ. „Probabil că a fost un lot foarte restrîns de lapte care a fost contaminat, din care s-au îmbolnăvit cei 21 de elevi. De băut au băut mai mulţi, dar doar cei 21 au fost afectaţi”, a declarat Geronimo Brănescu. Directorul coordonator pentru controlul în sănătate publică din cadrul DSPJ Constanţa, dr. Adrian Pavlov, a declarat că stafilococul se afla în lapte încă de la îmbutelierea făcută de societatea prahoveană, respectiv SC „Eco Lact Prod SRL”, din Păuleşti. „Este vorba despre o problemă la îmbuteliere, nu la transport sau la depozitare”, a spus dr. Pavlov, precizînd că întregul lot de lapte a fost blocat şi va fi distrus.