Fost prezentator BBC, arestat pentru că şi-a ucis amantul bolnav de SIDA

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Fost prezentator BBC, arestat pentru că şi-a ucis amantul bolnav de SIDA

Monden 19 Februarie 2010 / 00:00 318 accesări

Un britanic, fost prezentator BBC, a fost arestat preventiv după ce a dezvăluit, într-o emisiune a postului britanic, că a pus capăt zilelor fostului său amant, bolnav de SIDA în fază terminală, într-un spital neidentificat, în contextul unei dezbateri asupra acestui subiect. ”Poliţia din Nottinghamshire a obţinut o prelungire de 12 ore a arestului preventiv pentru a-l interoga pe un bărbat în vârstă de 70 de ani, arestat miercuri, sub suspiciunea de crimă”, a declarat o purtătoare de cuvânt a poliţiei britanice.

Într-o emisiune a postului de televiziune BBC consacrată sinuciderii asistate, difuzată luni, Ray Gosling a declarat că a pus capăt suferinţelor unui bărbat, neidentificat, spitalizat într-o stare gravă, într-o unitate nespecificată, la începuturile epidemiei de SIDA, probabil în anii \'80. Avocatul prezentatorului, Digby Johnson, a declarat joi că clientul său nu a dezvăluit poliţiei identitatea bărbatului pe care acesta a spus că l-a ucis. ”Într-un spital, într-o după-amiază în care era cald, medicul a spus că «nu mai putem face nimic», iar el suferea teribil, teribil. I-am spus medicului «Lăsaţi-mă singur doar un moment» şi acesta a plecat. Am luat perna şi l-am sufocat până a murit”, a povestit el. Într-un interviu acordat marţi, Gosling a declarat că a făcut un pact cu fostul său amant. ”Aveam un acord în virtutea căruia, dacă s-ar fi întâmplat aşa ceva, i-aş fi pus capăt zilelor şi asta am făcut”, a spus el.

Mărturisirea lui Ray Goseling intervine în contextul în care în Marea Britanie are loc o dezbatere asupra sinuciderii asistate pentru bolnavi aflaţi în fază terminală. În virtutea unei legi care datează din 1961, sinuciderea asistată este ilegală în Anglia şi în Ţara Galilor, fiind pasibilă de o pedeapsă maximă de 14 ani de închisoare. Justiţia britanică a adus clarificări temporare, în septembrie, privind aplicarea acestei legislaţii. Astfel, persoanele care ajută un părinte să se sinucidă nu vor fi, probabil, urmărite în justiţie, dacă acest gest este motivat de compasiune şi dacă asupra acestei dorinţe a bolnavului nu există nicio îndoială. Parchetul britanic urmează să publice, joia viitoare, recomandări definitive privind circumstanţele în care este necesar ca sinuciderea asistată să facă obiectul unei urmăriri în justiţie.

Taguri articol


12