Fosta clădire CAP, transformată în biblionet și „after school“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Târgușor Finanțare UE

Fosta clădire CAP, transformată în biblionet și „after school“

Administrație 28 August 2014 / 00:00 595 accesări

În zilele noastre, centrele „after school“ sunt la mare căutare în mediul urban, fapt ce i-a pus pe gând pe reprezentanții autorităților din zonele rurale. Spre exemplu, în multe comune din județul Constanța, primarii au inițiat proiecte de „after school“. Edilii consideră că și elevii din satele pe care le administrează au nevoie de un astfel de centru, mai ales în situația în care părinții lor nu se pot ocupa de educația acestora, având în vedere că muncesc de dimineața până seara. Și Primăria din Târgușor a inițiat un proiect în acest sens, iar edilul Dumitru Dragu a anunțat că în curând va depune dosarul la Grupul de Acțiune Locală (GAL), în vederea obținerii fondurilor europene cu care să amenajeze un „after school“.

PLANURI MARI Edilul a declarat că deja deține o clădire în care dorește să amplaseze atât „after school“-ul, cât și biblioteca și biblionetul. „Am decis să facem acest centru în fosta clădire a CAP, situată în centrul comunei, în imediata apropiere a școlii. Acolo există două săli mari, în care copiii vor putea să-și facă temele nestingheriți, iar în alte două săli vom amenaja o bibliotecă modernă și biblionet. Practic, elevii vor avea la dispoziție toate materialele necesare pentru a-și face temele, cărți, internet... De asemenea, vrem să le asigurăm ore suplimentare de limba română și de matematică, deoarece sunt materii de bază în programa școlară și este imperios necesar ca elevii să le învețe așa cum trebuie. Consider că acest „after school“ este util pentru toți cei 40 de elevi din comună, ai căror părinți sunt mai mult la muncă decât acasă”, a declarat Dumitru Dragu.

VEȘTI BUNE Primarul a afirmat că proiectul său a făcut pași importanți spre concretizare, întrucât mai are de primit doar două aprobări pentru depunerea actului la GAL. „Trebuie să avem toate hârtiile pregătite, pentru a ne asigura că vom primi cei 200.000 de euro cu care să facem acest centru. Studiul de fezabilitate este deja gata, am primit certificatul de urbanism și urmează să primim ultimele avize de la Direcția de Sănătate Publică și de la Ordinul Arhitecților din București, pentru depunerea dosarului. Sper ca, până în iarnă, să primesc acest răspuns - „Eligibil și finanțabil”, pentru a demara lucrările, iar din toamna anului viitor, copiii să poată învăța în acest centru”, a conchis edilul.



12