Fostul președinte Emil Constantinescu, ţinta unui lunetist tocmit să-l asasineze!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
„Preţul demnităţii. O istorie altfel“

Fostul președinte Emil Constantinescu, ţinta unui lunetist tocmit să-l asasineze!

Politică 18 Noiembrie 2016 / 18:09 1241 accesări

Cartea care spune povestea adevărată a unui fost şef al statului, aşa cum nu o vom afla din manuale, se numeşte "Preţul demnităţii. O istorie altfel", este scrisă de Laura Ganea şi are în centru figura emblematică a fostului preşedinte Emil Constantinescu. Din paginile cărţii vom afla cum a câştigat Emil Constantinescu alegerile care au avut loc acum 20 de ani, pe 17 noiembrie 1996, cum a făcut faţă provocărilor şi cât l-au costat. Totodată, jurnalista publică stenograma unei convorbiri în care fostul președinte era vizat de un plan de asasinare. „Cred că este destul de clar pentru toată lumea, în ziua de azi, că schimbarea a fost fundamentală. România mergea pe altă cale, a unui stat oligarhic. O astfel de schimbare profundă are un preț social, preț care a fost plătit de cetățenii României. Eu sunt dator până la sfârșitul vieții acelor oameni care m-au votat, 7,5 milioane de oameni”, a declarat Emil Constantinescu, în emisiunea „Previziuni“, la Antena 3.

DOVADA INTENŢIEI DE ASASINAT?

„La 18.30 este convocat CSAT, unde se va discuta despre instituirea stării de urgență. Raportul SRI conține și transcrierea unei conversații telefonice dintre Dan Iosif și Ion Iliescu:

Dan Iosif: Domnule președinte, lunetistul tocmit pentru Emil Constantinescu va acționa când minerii vor ajunge la București (Vorbim despre mineriada din 1999).

Ion Iliescu: Dane, să nu faci o asemenea prostie”, se arată în stenograma din cartea „Preţul demnităţii. O istorie altfel”, potrivit stiripesurse.ro.

Despre Dan Iosif, fostul președinte scrie că era "mai puţin demn de laudă comportamentul său în ipostaza de consilier prezidenţial al lui Ion Iliescu. Personalul auxiliar al Palatului Cotroceni era terorizat de apariţiile sale brutale, în haină lungă de piele, cu un pistol iţit în buzunarul său drept. Tot de atunci datau şi legăturile lui cu lumea interlopă, pentru care era monitorizat de SRI". „Nu îmi amintesc de această stenogramă. Probabil nu am fost prezent la ședința CSAT pentru că altfel nu aveam cum să nu îmi amintesc. Este o transcriere destul de importantă. Nu îmi amintesc acest moment din CSAT despre care vorbiți dumneavoastră. Poate a fost o informare directă către președinte din partea SRI”, a declarat Cătălin Harnagea, director al SIE în perioada 1997-2001, în emisiunea „100 de minute”, la Antena 3.



12