Fostul şef al FRF Mircea Sandu, audiat de procurorii anticorupție

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Fostul şef al FRF Mircea Sandu, audiat de procurorii anticorupție

Justiție 20 Iunie 2017 / 14:18 2184 accesări

Mircea Sandu, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, s-a prezentat, marți dimineață, la sediul DNA, însoțit de avocatul său, Cristian Ene.

Mircea Sandu a ieşit de la Direcţia Naţională Anticorupţie după mai puţin de o oră de audieri, avocatul acestuia spunând că fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal are calitatea de suspect într-un dosar de luare de mnită şi spălare de bani.

"Este un dosar nou, de luare de mită şi spălare de bani. În acest moment are calitatea de suspect", a spus Cristian Ene, care nu a dorit să dea detalii despre acest dosar, spunând că anunţul va fi făcut de DNA.

Nici Mircea Sandu nu a vrut să comenteze, spunând că nu ştie despre ce este vorba.

Iată comunicatul DNA:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus continuarea urmăririi penale față de suspecții:

SANDU MIRCEA, la data faptelor președinte al Federației Române de Fotbal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:

- luare de mită,

- spălare a banilor,

SANDU ELISABETA, soția primului, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:

- complicitate la luare de mită,

- spălare a banilor.

Din ordonanțele întocmite de procurori au rezultat aspecte ce conturează suspiciunea rezonabilă potrivit căreia:

La data de 02 octombrie 2009, suspectul Sandu Mircea, în calitate de președinte al Federației Române de Fotbal, cu intenție, a primit prin intermediul soției sale Sandu Elisabeta, cu titlul de mită, suma de 724.000 lei, de la reprezentanții unei societăți de avocatură. Banii respectivi au fost primiți de suspect pentru ca Federația Română de Fotbal să încheie cu societatea de avocatură două contracte de asistență juridică, aspect materializat prin semnarea celor două documente la data de 20 octombrie 2009.

În perioada 22 septembrie 2008 – 02 octombrie 2009, suspectul Sandu Mircea a disimulat adevărata natură a provenienței sumei de bani încasată în condițiile de mai sus (în contul soției sale), creând, contrar realității, aparența că această sumă ar reprezenta daune plătite de societatea de avocatură acesteia din urmă, ca urmare a nerespectării unor clauze contractuale.

Suspecților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Taguri articol


12