În toamna anului 2012, fostul viceprimar al localităţii constănţene Tuzla, Marian Sărăcilă, fiul său Dorin Sărăcilă, dar şi doi prieteni, Bogdan Slovinschi şi Gheorghe Peneoaşu, au fost implicaţi într-un scandal cu mai mulţi motociclişti. Bătaia a avut loc pe 30 septembrie 2012, pe marginea Drumului Naţional 39 (Constanţa - Mangalia), la ieşirea din Tuzla. Conform anchetatorilor, cei patru sunt acuzaţi că au lovit cu răngi şi bâte un grup de motociclişti cu care Marian Sărăcilă s-a şicanat în trafic. Potrivit oamenilor legii, unul dintre motociclişti s-a dezechilibrat şi a căzut în şanţul de pe marginea drumului. În secunda următoare, Marian Sărăcilă a coborât din autoturism şi s-a luat la bătaie cu acesta. După ce s-a “răcorit”, fostul viceprimar s-a urcat în maşina lui şi a dat câteva telefoane, cerând întăriri. Apoi a coborât şi a continuat asaltul.
A CHEMAT ÎNTĂRIRI Procurorii spun că Marian Sărăcilă a luat din portbagajul maşinii sale un baston telescopic şi a început să-i lovească pe alţi doi motociclişti opriţi să vadă ce întâmplă cu prietenul lor căzut în şanţ. În scurt timp, la locul incidentului au apărut două autoturisme Audi, din care au coborât Dorin Sărăcilă, Bogdan Slovinschi şi Gheorghe Peneoaşu, toţi fiind înarmaţi cu bâte şi răngi. Oamenii legii spun că una dintre maşini era condusă de Aurelia Codreanu, fiica lui Marian Sărăcilă, autoturism în care se afla şi soţul ei, Ionuţ Codreanu. Marian Sărăcilă, fiul său Dorin, Slovinschi şi Peneoaşu au început să împartă în stânga şi în dreapta pumni şi răngi până când două dintre victime au rămas inconştiente pe şosea. Şoferii care treceau prin zonă au oprit pentru a nu-i lovi pe motocicliştii întinşi pe stradă şi au încercat să intervină pentru a calma spiritele, dar au fost şi ei loviţi. Agresorii au urcat în maşini şi au plecat înainte ca Poliţia să îşi facă apariţia. Pe 10 octombrie 2012, cei patru au fost arestaţi, însă două luni mai târziu au fost puşi în libertate.
SENTINŢA Ulterior, Marian Sărăcilă, Dorin Sărăcilă, Bogdan Slovinschi şi Gheorghe Peneoaşu au fost trimişi în judecată pentru tentativă de omor, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. La finalul procesului, judecătorii au schimbat încadrarea juridică în loviri şi alte violenţe şi i-au achitat pe cei patru deoarece victimele agresiunii şi-au retras plângerile. În schimb, ei i-au condamnat la câte un an şi şase luni cu suspendare pe Marian şi Dorin Sărăcilă şi pe Slovinschi pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Decizia definitivă aparţine Curţii de Apel Constanţa şi a fost emisă vineri, după ce, iniţial, Tribunalul Constanţa îi trimisese pe cei trei suspecţi la puşcărie pentru următorii doi ani. Singurul care a fost absolvit de orice vină este Peneoaşu.