Fraudarea cărnii nu a fost făcută în România

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Rezultatele de până acum

Fraudarea cărnii nu a fost făcută în România

Eveniment 05 Martie 2013 / 00:00 383 accesări

Până în acest moment nu se confirmă suspiciunea asupra unei unităţi din România că a livrat în Grecia carne etichetată incorect, anunţă reprezentanţii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). „Autoritatea pentru Alimentaţie Publică din Grecia a informat mass-media, pe 28 februarie, că a descoperit carne de cal, importată din România, etichetată drept carne vită. Neexistând o notificare oficială prin Sistemul Rapid de Alertă, ANSVSA a luat legătură cu Autoritatea elenă pentru a obţine informaţii detaliate. Până la obţinerea tuturor datelor necesare, sau până la apariţia unei posibile notificări oficiale, conducerea ANSVSA a dispus imediat verificări la unitatea care a fost indicată că ar fi livrat carne în Grecia şi recoltare de probe din loturile incriminate”, potrivit ANSVSA. Veterinarii spun că, la 1 martie, autorităţile din Grecia au încercat iniţierea unei alerte prin Sistemul Rapid de Alertă privind posibila fraudare a cărnii de bovine de către o unitate din România. „După analiza informaţiilor primite, Comisia Europeană a considerat acţiunea nejustificată şi nu a validat alerta, considerând datele primite de la autorităţile din Grecia insuficiente. Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară a finalizat, pe 3 martie, analizele pentru probele prelevate din loturile incriminate, iar rezultatul a fost negativ pentru carne de cal”, au adăugat sursele citate. Rezultatele, de până la acest moment, ale verificărilor ANSVSA arată că fraudarea cănii nu a fost făcută la unitatea din România, iar pentru finalizarea anchetei încă se aşteaptă date suplimentare de la autorităţile din Grecia, potrivit ANSVSA.



12