Fructele uscate, bune împotriva virozelor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Fructele uscate, bune împotriva virozelor

Sănătate 15 Februarie 2010 / 00:00 503 accesări

Prunele uscate, smochinele sau curmalele mâncate zilnic ne protejează de virozele respiratorii. Efectul de stimulare a imunităţii se datorează vitaminelor şi mineralelor din aceste fructe. Prunele uscate, smochinele, curmalele, stafidele au proprietăţi tonifiante, laxative, diuretice, emoliente. Sunt foarte săţioase şi se digeră la fel de uşor ca şi fructele crude. Fructele uscate se remarcă prin conţinutul în vitaminele A, E, C, B1, B2, B6, în minerale (fier, potasiu, seleniu). Din acest motiv, sunt recomandate copiilor, adolescenţilor, femeilor însărcinate, bătrânilor şi persoanelor în convalescenţă. Prunele uscate, smochinele sau curmalele sunt un bun adjuvant în prevenirea asteniei, anemiei, iritaţiilor gastro-intestinale, afecţiunilor căilor respiratorii (viroze, bronşite, laringite, traheite). Smochinele amestecate cu lapte şi miere sunt un bun remediu pentru tratarea durerilor în gât aparute în cazul virozelor respiratorii.



12