Funcţionarii, specializaţi pe cheltuiala Primăriei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Eforie. Fără deconturi cu fonduri europene

Funcţionarii, specializaţi pe cheltuiala Primăriei

Administrație 19 Aprilie 2011 / 00:00 817 accesări

Primăria Eforie a finalizat încă un proiect realizat cu fonduri europene. Este vorba de implementarea unui „Management standardizat pentru îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei furnizării serviciilor publice oferite de Primăria Eforie”. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative 2007-2013 iar valoarea lui eligibilă, fără TVA, se ridică la 450.000 de lei. Primarul oraşului Eforie, Ovidiu Brăiloiu, a declarat că proiectul pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite de Primărie a demarat în urmă cu un an şi a vizat conştientizarea şi asumarea problematicii de protecţia mediului de către angajaţii Primăriei.

MINISTERUL DE FINANŢE UITĂ SĂ PLĂTEASCĂ BANII PENTRU PROIECTELE EUROPENE FINALIZATE, DAR SE ÎNDATOREAZĂ SUPLIMENTAR SĂ FINANŢEZE PROGRAMELE GUVERNULUI BOC

Grupul ţintă al proiectului l-a reprezentat personalul administraţiei locale, iar cinci angajaţi au fost instruiţi în managementul mediului şi al sănătăţii şi securităţii ocupaţionale. Printre principalele activităţi ale proiectului au fost realizarea unor servicii de consultanţă şi implementare a sistemului de management integrat mediu - sănătate şi securitate ocupaţională; participarea la două cursuri de instruire a personalului privind managementul mediului, sănătăţii şi securităţii ocupaţionale şi organizarea unor seminarii pe tema dezvoltării durabile şi egalitatea de şanse. „Mai avem încă patru proiecte, tot cu finanţare europeană, care se află în implementare. Noi am plătit proiectul şi acum aşteptăm să ni se ramburseze banii”, a declarat Brăiloiu. Primarul a ridicat şi câteva probleme cu care s-a confruntat odată cu încheierea proiectului. Una din cele mai stringente este plata proiectului care se cere în avans, doar că autorităţile nu se îngrămădesc să-şi achite repede datoriile. „De regulă aşteptăm câteva luni să primim banii înapoi. Ca să poţi plăti, trebuie să faci credit! Să faci credit înseamnă să te îndatorezi! Să te îndatorezi înseamnă să te duci la Ministerul Finanţelor să obţii un aviz! Dar de acolo nu se mai dau avize pentru că se pare că gradul de îndatorare a administraţiilor locale face parte din gradul de îndatorare naţional, iar din cauza proiectului de modernizare a 10.000 de kilometri de drum care se află în execuţie de Ministerul Dezvoltării, probabil că noi nu vom mai avea loc să luăm ceva. Se vor îndatora ei şi pentru noi!”, a declarat primarul din Eforie. El a adăugat că o altă situaţie cu care se confruntă autorităţile locale este plata TVA-ului şi spune că România este singura ţară care plăteşte TVA la proiectele pe fonduri europene, ceea ce înseamnă aproape un sfert din suma totală.



12