Dacă vă e poftă de ceva dulce, puteți pregăti oricând prăjitura rapidă cu mere, o rețetă pe cât de gustoasă, pe atât de ușor de realizat. Pentru o tavă mare, de aproximativ 35x40 de centimetri, aveți nevoie de 2 kg de mere roșii răzuite, 150 de grame de zahăr, o lingură de scorțișoară măcinată, 250 de grame de unt gras, o cană de zahăr, o cană de făină, un plic de praf de copt, o cană de lapte praf, o cană de griș, 2 - 3 pliculețe de zahăr vanilat și o cană de biscuiți sfărâmați. Merele se răzuiesc și se amestecă cu cele 150 de grame de zahăr și scorțișoara și se lasă pentru cel puțin o jumătate de oră. Separat, se amestecă într-un bol toate ingredientele uscate (zahăr, griș, făina și praful de copt, laptele praf și zahărul vanilat). În tavă puneți jumătate din cantitatea de unt, în bucățele, și un strat generos din amestecul de făină. Peste stratul de făină punem un strat de mere, cu tot cu zeama care s-a lăsat de la ele, apoi alt strat de făină, tot așa, generos, și continuați cu straturile până la epuizarea ingredientelor, astfel încât ultimul strat să fie de mere. Peste ultimul strat, cel de mere, se pun biscuiții sfărâmați bine. Peste stratul de biscuiți se pune restul de unt, rupt în bucățele. Tava se bagă la cuptorul încins la 180°C și se lasă 30-35 minute. Prăjitura se taie când s-a răcit complet sau chiar după ce a stat o noapte la frigider. Se poate servi cu câteva cupe de înghețată de vanilie.