Germania a primit al doilea pacient cu Ebola

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Germania a primit al doilea pacient cu Ebola

Monden 04 Octombrie 2014 / 00:00 668 accesări

Spitalul din Frankfurt-on-Main a primit un pacient infectat cu Ebola, vineri, după ce acesta a fost transportat pe teritoriul Germaniei în condiții speciale de securitate. Este vorba despre un medic din Uganda, care a lucrat în Sierra Leone în calitate de coordonator al eforturilor de limitare a focarelor de infecție cu Ebola din partea Organizației Mondiale a Sănătății. Este al doilea pacient cu Ebola care ajunge în Germania, după ce în luna august a fost adus la Hamburg un bărbat care a călătorit în Africa de Vest.

CAMERAMAN AMERICAN INFECTAT Un american de 33 de ani, care lucra în Liberia ca freelancer pentru postul de televiziune american NBC News, s-a infectat cu virusul Ebola şi va fi repatriat în curând în SUA. Bărbatul contaminat a fost recrutat pentru a fi al doilea cameraman al corespondentului medical al NBC News, doctorul Nancy Snyderman, detaşată la Monrovia, în Liberia, împreună cu alţi trei angajaţi ai NBC, potrivit site-ului de internet al televiziunii. ”Cameramanul a început să prezinte simptome miercuri, resimţind oboseală şi dureri. În cadrul unei verificări de rutină a temperaturii, el a descoperit că suferă de o uşoară febră”, se arată într-un comunicat de presă al postului american de televiziune. Bărbatul ar fi mers într-un centru al Médecins Sans Frontières (MSF), unde a fost supus unui test, joi, care s-a dovedit pozitiv.

Între timp, oficialii din SUA au decis extinderea măsurilor de carantină în ceea ce privește persoanele care au intrat în contact cu bărbatul care a devenit primul pacient cu Ebola diagnosticat pe teritoriul american. Autorităţile sanitare din Texas monitorizează circa o sută de persoane care au intrat în contact cu bolnavul de Ebola, a cărui infecţie s-a manifestat tardiv. Totodată, au fost consemnați la domiciliu patru dintre apropiaţii acestuia, pe perioada unei eventuale incubaţii. Bărbatul, identificat drept Thomas Eric Duncan, a venit din Monrovia la Dallas pe 20 septembrie, fără a prezenta simptome. Bărbatul a început să se simtă rău pe 24 septembrie, dar abia după câteva zile a fost diagnosticat cu Ebola şi plasat în carantină. Bolnavul s-a prezentat la serviciul de urgenţă pe 25 septembrie, dar a fost trimis acasă a doua zi, după care a fost spitalizat din nou două zile mai târziu. Abia la 30 septembrie a fost diagnosticată infecţia cu Ebola.

Perioada de incubaţie poate dura între minimum două zile şi maximum de 21 de zile, iar o persoană care a contractat virusul nu este contagioasă atât timp cât nu are simptome, precum dureri de cap, febră sau vomă. Febra hemoragică se transmite prin contact direct cu fluidele corporale ale unui bolnav. Persoanele care au contractat Ebola în vestul Africii pot trece de procedurile de scanare din aeroporturi mințind în chestionar și luând o cantitate considerabilă de Ibuprofen, apreciază experți americani în domeniul sănătății, care consideră că trebuie să se facă mai mult pentru identificarea călătorilor infectați. Experții susțin că metodele de scanare pentru depistarea stării de febră nu sunt perfecte. „Oamenii pot lua Ibuprofen pentru a reduce febra suficient încât să poată trece de instrumentele de scanare, și de ce nu ar face-o? Dacă astfel este deschisă calea spre avion și spre SUA pentru un tratament eficient, oricine ar face acest lucru pentru a-și salva viața”, a declarat Sean Kaufman, specialist în depistarea infecției și președinte al unei companii de siguranță biologică cu sediul în Atlanta, SUA. Până în prezent, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, au murit 3.338 persoane din 7.718 cazuri de persoane infectate cu virusul Ebola.

Tomas Eric Duncan, primul bolnav de Ebola diagnosticat în SUA, a mințit, la chestionarul efectuat pe aeroportul din Monrovia, la întrebarea dacă a fost în contact cu persoane infectate. Bărbatul a zburat spre Bruxelles, apoi spre Washington și destinația finală Dallas, la 20 septembrie. Când se afla pe aeroportul din Monrovia, Duncan nu avea niciun simptom, iar instrumentele de scanare au indicat o temperatură a corpului normală, de 36,28 grade Celsius, potrivit informațiilor oferite de autoritățile americane. Virusologul Heinz Feldman de la Institutul Național de Alergologie și Boli Infecțioase, care a studiat Ebola timp îndelungat și a ajutat la dezvoltarea unui vaccin experimental împotriva bolii, a declarat, pentru numărul din septembrie al revistei „Science”, că evaluatorii de pe aeroportul din Monrovia, unde el a petrecut trei săptămâni, nu știu cu adevărat cum să folosească dispozitivele. A povestit că a văzut evaluatori care au înregistrat temperaturi de 32 de grade Celsius, prea scăzute, fiind imposibile pentru o persoană în viață.

Taguri articol


12