Germania: de la atac la contraatac... cibernetic

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Germania: de la atac la contraatac... cibernetic

Externe, Tehnologie 10 Ianuarie 2017 / 10:14 810 accesări

Germania ar trebui să fie capabilă să contracareze atacurile din partea hackerilor prin propriile atacuri cibernetice, a declarat șeful serviciului german de informații interne (BfV), Hans-Georg Maassen, informează marți DPA. "Considerăm necesar să nu ne angajăm doar în operațiuni defensive", a spus Maasen. "Trebuie să fim în poziția de a ataca, pentru ca inamicul să-și înceteze pe viitor atacurile", a explicat el. Serviciul german de informații interne sau Biroul Federal pentru Apărarea Constituției (BfV) are obligația de a apăra Germania în fața diverselor acțiuni de spionaj, amintește DPA. Maassen a avertizat că alegerile din acest an pentru camera inferioară a parlamentului german, Bundestag, ar putea fi supuse "tentativelor externe de exercitare a influenței".

Există tot mai multe temeri cu privire la o ingerință externă în alegerile din acest an din Germania și în alte țări din Europa, pe fondul informațiilor conform cărora guvernul rus a întreprins atacuri cibernetice care au influențat rezultatul alegerilor prezidențiale din SUA, din 8 noiembrie anul trecut. Serviciile de informații americane au făcut public vinerea trecută un raport în care oficiali ruși sunt acuzați că au ordonat atacuri cibernetice asupra serverelor de email ale Partidului Democrat și au divulgat informațiile prin WikiLeaks, în timpul campaniei electorale, în favoarea candidatului republican și în prezent președintelui ales al SUA, Donald Trump.

În acest context, Maassen a îndemnat la contramăsuri în eventualitatea unor atacuri cibernetice, la unison cu declarațiile ministrului de interne al Germaniei, Thomas de Maiziere, care a propus recent o structură federală de securitate mai puternică. "Imediat ce am identificat de unde provine atacul cibernetic, trebuie să fim capabili să luptăm activ împotriva lui", a declarat Maassen.

El a cerut mai multe atribuții pentru BfV, inclusiv permisiunea de a șterge informații de pe serverele sale. În prezent, BfV nu poate să șteargă datele pe care le-a stocat după ce a fost comis un atac cibernetic. "Există un mare pericol ca prejudiciul să fie mult mai mare dacă o terță parte obține acces la informații", a atenționat Maassen. El a cerut, de asemenea, "directive clare pentru a anihila infrastructurile de atac de la care pornesc pericolele la adresa securității cibernetice". Șeful BfV a declarat că în ultimele luni s-a înregistrat "o creștere puternică" a așa-ziselor atacuri spear-phishing asupra partidelor parlamentare germane.

Taguri articol


12