Activitatea de bun manager a directorului Casei de Cultură a Sindicatelor (CCS) din Constanţa, Gheorghe Ungureanu, care reuşeşte, în plină criză, să organizeze spectacole de teatru, dans şi concerte cu săli arhipline, a fost răsplătită cu Premiul „Performanţă în management”. Evenimentul care s-a desfăşurat, ieri după-amiază, la sediul Operei Comice pentru Copii din Bucureşti, a avut loc în cadrul Galei Premiilor Forumului Muzical Român (FMR) pe anul 2010. Este pentru prima dată când un director al unei case de cultură primeşte o asemenea distincţie din partea acestui organism independent care promovează şi susţine viaţa artistică românească. Înalta distincţie i-a fost oferită directorului CCS, Gheorghe Ungureanu, de către preşedintele FMR, criticul muzical Smaranda Oţeanu-Bunea, cea care se află şi la conducerea Operei Comice pentru Copii şi de către preşedintele Uniunii Criticilor Muzicali, prof. univ. dr. Grigore Constantinescu.
„Dacă nu pui suflet în ceea ce faci, nu poţi să realizezi nimic. Acelaşi lucru îl face şi preşedintele Forumului Muzical Român, Smaranda Oţeanu-Bunea, care a preluat Teatrul Giuleşti, încercând să îl facă funcţionabil. Este o muncă extrem de grea”, a spus directorul CCS, Gheorghe Ungureanu.
Printre personalităţile a căror activitate a fost recompensată în cadrul galei s-a aflat şi apreciatul prof. univ. dr. Valeriu Râpeanu, distins cu premiul „Musica Viva”, dar şi cuplul de solişti cunoscut şi îndrăgit de melomanii de la malul mării, Bianca Manoleanu - Remus Manoleanu, care a primit Premiul pentru „Excelenţă în interpretare”. Gala a fost urmată de un cocktail la care au fost invitate toate personalităţile premiate.
Forumul Muzical Român a luat fiinţă în ianuarie 2000, la iniţiativa Smarandei Oţeanu-Bunea, pentru a susţine în faţa forurilor de decizie rezolvarea unor importante probleme care privesc viaţa artistică românească. La acest organism independent au aderat personalităţi ale diferitelor genuri muzicale - simfonic, folclor, muzică uşoară, muzicologie sau publicistică muzicală. Premiile FMR, independente de cele acordate de uniunile de creatori, abordează şi alte zone, precum media, managementul sau mecenatul.