Ingrediente: 500 de grame de făină – 120 de grame de unt sau margarină – 40 de grame de drojdie proaspătă – 1 lingură de zahăr – 1 linguriţă de rom – 1 vârf de linguriţă de sare – coajă rasă de lămâie – 5 gălbenuşuri – 350 ml de lapte – zahăr pudră – zahăr vanilat.
Mod de preparare: Drojdia se dizolvă în lapte încălzit ușor și în care se pune și zahărul. Gălbenușurile se amestecă bine cu sarea, după care se adaugă romul și laptele rămas. Peste făină să pune untul înmuiat, coaja de lămâie, laptele amestecat cu gălbenușurile și drojdia înmuiată cu lapte și zahăr. Se frământă bine și se lasă cel puțin o oră la crescut. După ce aluatul a crescut suficient, se face din el o foaie groasă de un deget, din care, cu ajutorul unei căni sau al unui pahar, se decupează gogoșile. Dacă doriți gogoși umplute, folosiți două gogoși simple pe care, înainte de a le coace, le suprapuneți, după care le lipiți bine pe margine, nu înainte de a pune între ele o linguriță plină din umplutura aleasă.
Umplutură neobișnuită: Pe lângă umpluturile întrebuințate mereu, ca gemul, dulceața sau brânza, gogoșile mai pot fi umplute cu ciocolată de menaj topită, în care se taie mărunt bucăți de banană sau piersică, sau cu măr ras, amestecat cu zahar și scorțișoară, stors puțin, sau chiar morcov ras, cu zahăr, și stors puțin, de asemenea, pentru a nu lăsa prea multă zeamă când gogoșile sunt prăjite.
Gogoşile se coc în ulei mult și fierbinte. După ce se răcesc se dau cu zahăr pudră sau chiar zahăr vanilat, după gust, sau se pot înmuia în ciocolată topită.