Golden Gate-ul României – Podul de la Brăila, testat în Danemarca

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Golden Gate-ul României – Podul de la Brăila, testat în Danemarca

Ştiință 28 Aprilie 2018 / 10:55 2574 accesări

Proiectanţii japonezi verifică rezistenţa la vânt a Podului de la Brăila. Aceștia au început deja lucrul la podul peste Dunăre, cea mai complexă lucrare de infrastructură din perioada post-decembristă a României. Macheta podului suspendat de la Brăila este testată într-un tunel aerodinamic din Danemarca. Potrivit unor imagini obţinute în exclusivitate de către ECONOMICA.NET, japonezii de la IHI Infrastructure Systems verifică cum s-ar comporta Podul de la Brăila în condiţii de vânt puternic.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a emis pe 26 februarie ordin de începere pentru faza de proiectare a Podului suspendat de la Brăila.

Contractul pentru proiectarea şi execuţia Podului de la Brăila a fost semnat pe 15 ianuarie cu asocierea italo-niponă ASTALDI S.p.A. – IHI INFRASTRUCTURE SYSTEMS CO. LTD.

Cu o valoare de 1,99 miliarde de lei, fără TVA, acesta cuprinde 12 luni de proiectare, 36 luni de execuție şi o perioadă de garanție a lucrărilor de 120 luni.

Pe lângă podul suspendat, contractul prevede construirea a două viaducte de câte 110 m lungime, un drum principal cu o lungime de 19,095 km și un drum de legătură cu DN22 (Smardan – Măcin), în lungime de 4,328 km. După ce va fi construit, podul suspendat de la Brăila se va număra printre primele cinci poduri din Europa, ca deschidere centrală (1,12 kilometri).

Proiectul este cuprins în Master Planul General de Transport al României şi face parte din categoria proiectelor de tip ITI (Investiţii Teritoriale Integrate), finanţabile din POIM 2014 – 2020, Axa Prioritară 2 "Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient".

Taguri articol


12