Greva generală a continuat, ieri, în Port. Sute de sindicalişti şi angajaţi ai Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CNAPMC), păziţi de trei cordoane de jandarmi, au continuat să ceară demisia directorului Aurelian Popa şi a conducerii. Potrivit prim-vicepreşedintelui Sindicatului CNAPMC, Marian Ştefan, niciunul din cei 940 de angajaţi ai Companiei nu a mai intrat la lucru, încă de miercurea trecută. „Suspectă” pentru protestatari a fost prezenţa printre ei a economistei Maria Murgiu, pe care o ştiau „fidelă” conducerii. „Cine ştie? Şi-o fi dat seama că ceva este în neregulă şi că noi avem dreptate”, a declarat unul dintre sindicalişti, ori „a venit să vadă care este treaba şi să ciripească mai departe”, a declarat un alt grevist.
ÎNTĂRÂTĂ-I, DRACE Surpriză mare, ieri, după ora 11.00! Doi dintre acoliţii lui Popa au încercat să intre în Gara Maritimă. Şi asta după ce, cu o zi în urmă, au transmis greviştilor, prin intermediul Jandarmeriei, că vor să părăsească Portul şi că îşi vor înainta demisiile. Consilierul Adrian Constantinescu a sosit în Port cu maşina de serviciu, în dreapta sa fiind aşezată confortabil directoarea economică, Mihaela Vasile. Nu au avut însă sorţi de izbândă şi au fost nevoiţi să se întoarcă pe unde au venit. Enervată la maximum, mulţimea s-a năpustit asupra maşinii, iar jandarmii i-au sfătuit pe cei doi să plece cât mai repede, pentru că nu vor putea să-i apere. Sindicaliştii susţin că cei doi au încercat să ajungă la muncă după ce şi-au anunţat demisia doar „în bătaie de joc: „Au vrut să ne întărâte!”.
URMĂTORUL PAS: PROTESTELE SE MUTĂ ÎN CAPITALĂ Sindicaliştii CNAPMC se bucură deja de solidaritatea celor de la Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare şi, dacă va fi cazul, toţi îşi vor muta protestele la Bucureşti, în faţa sediului Ministerului Transporturilor. „Să fie clar: noi nu vom ceda dacă acest Popa şi echipa lui nu vor fi înlăturaţi de la conducerea Companiei. Ne-am săturat de bătaia lor de joc, de modul în care ne tratează, de abuzurile pe care le-au comis împotriva noastră”, au precizat oamenii. Ieri dimineaţă urma să aibă loc o şedinţă a Consiliului de Administraţie dar, cum Popa a lipsit de la muncă, aceasta s-a amânat. Printre punctele cele mai importante de pe ordinea de zi se afla şi stabilirea procentului din veniturile Companiei pe care angajaţii ar fi urmat să-l primească, drept de care au beneficiat până la un moment dat, când Popa a decis să-l acorde numai celor cu funcţii înalte.