Google plăteşte 60 de milioane de euro presei franceze

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Google plăteşte 60 de milioane de euro presei franceze

Monden 04 Februarie 2013 / 00:00 272 accesări

Gigantul de internet Google va lansa în Franţa un fond de 60 de milioane de euro, pentru a facilita tranziţia presei spre lumea digitală, potrivit unor acorduri semnate între Google şi editorii presei franceze. ”A devenit astăzi un eveniment mondial”, a comentat preşedintele francez, Francois Hollande. Acordul prevede şi un parteneriat comercial destinat să ajute presa să se dezvolte pe internet şi să îşi crească veniturile online. În Belgia, un acord similar a fost încheiat după o confruntare de şase ani între Google şi Copiepresse, organismul ce apără interesele ziarelor belgiene. De la începutul lunii decembrie, patronii presei franceze şi reprezentanţii motorului de căutare american s-au întâlnit de mai multe ori pe săptămână cu mediatorul numit de Guvernul francez, Marc Schwartz.

NERESPECTAREA INTIMITĂŢII Nici nu au rezolvat o problemă, că specialiştii motorului de căutare vor fi solicitaţi de o alta. Google a fost dată în judecată de peste o sută de persoane din Marea Britanie, care îl acuză de monitorizarea în secret a computerelor şi telefoanelor lor mobile. Peste 100 de utilizatori de produse Apple cer despăgubiri a căror valoare nu a fost făcută publică, într-un proces în care Google este acuzat că le-a spionat telefoanele şi computerele, pentru a avea acces la datele lor personale. Unii dintre reclamanţi susţin că s-au simţit hărţuiţi după ce au fost bombardaţi cu apeluri şi e-mail-uri conţinând reclame la diverse mărci de haine, publicaţii, bănci etc., ce se regăseau pe site-urile accesate de ei de pe iPhone, iPad sau laptop. Reclamanţii mai afirmă că este posibil ca până la zece milioane de persoane să fi căzut victime şi mai cred că procesul împotriva Google ar putea fi unul dintre cele mai răsunătoare din istoria Marii Britanii.

Google a dat asigurări că nu va colecta date de la utilizatorii browser-ului Safari. Însă compania este acuzată că a colectat date despre site-urile pe care utilizatorii le-au accesat, pentru a-i bombarda ulterior cu reclame. Se pare că problema i-ar fi afectat pe utilizatorii de computere Apple, iPhone şi iPad care au folosit internetul în perioada septembrie 2011 - februarie 2012, dar şi pe cei care au folosit browser-ul Safari în aceeaşi perioadă. Google câştigă 95% din venituri din vânzarea spaţiului publicitar. Compania a refuzat să facă comentarii în legătură cu acest proces.

Taguri articol


12