Krishna Bharat, inventatorul şi director executiv al Google News, a declarat că nu crede că Google a ucis industria ziarelor, ci consideră că ajută la salvarea presei scrise. Inventatorul serviciului Google News, care adună articole din sute de ziare online din întreaga lume, a fost acuzat de uciderea industriei ziarelor tipărite. Analiştii sunt de părere că inventarea Google News în 2002 a accelerat impactul Internetului asupra ziarelor şi a condus la o scădere accentuată a tirajelor din SUA şi Marea Britanie. Krishna Bharat a subliniat că ziarele publicau gratuit conţinuturi online cu mult înainte de crearea Google News. De asemenea, a mai precizat că Google a încercat să colaboreze cu grupuri de presă pentru a le ajuta să scoată bani din conţinuturile pe care le publică pe Internet. Aceasta include şi taxele de acces la versiunile online ale ziarelor, pe care internauţii trebuie să le plătească pentru a accesa conţinuturile digitale ale unei publicaţii, pe modelul „Financial Times” sau „Wall Street Journal”.
Aceasta nu este singura controversă stârnită de un serviciu Google. Poliţia sud-coreeană deţine elemente care dovedesc că Google a colectat ilegal date private pentru programul său controversat StreetView, ce repertoriază, cu fotografii, străzi şi clădiri din mai multe ţări, între care şi Coreea de Sud. Unitatea de poliţie specializată în lupta contra infracţionalităţii cibernetice a decodat date stocate pe hard-uri utilizate de StreetView şi a găsit elemente arătând că datele au fost colectate în mod ilegal. Angajaţi ai Google, în Coreea de Sud şi SUA, au declarat în cadrul anchetei că nu ştiu ce s-a colectat. Poliţia a percheziţionat sediul Google din Seul, în luna august, şi a confiscat mai multe hard-uri. Google şi-a exprimat, ieri, regretul că a colectat printr-o eroare date personale şi a anunţat că va coopera cu poliţia şi autorităţile sud-coreene din domeniul telecomunicaţiilor.
Lansat în 2007, Google StreetView furnizează vederi panoramice tridimensionale ale străzilor, permiţând utilizatorilor să se deplaseze virtual, dar acest serviciu a declanşat o serie de polemici, în mai multe ţări. În mai 2010, Google a dezvăluit că maşinile care parcurgeau, pentru companie, străzile din peste 30 de ţări, cu scopul de a face fotografii, au colectat, printr-o inadvertenţă, date personale, în special e-mail-uri şi înregistrări video, transmise prin Wifi pe stradă. Gigantul din domeniul Internetului şi-a cerut scuze, în mai multe rânduri, pentru această colectare de date private, dar autorităţile din aproximativ zece ţări au deschis anchete.