Potrivit unui studiu american, consumul regulat de grapefruit, adică cel puţin un sfert de fruct, poate contribui la creşterea riscurilor de dezvoltare a cancerului la sîn cu 33% în rîndul femeilor care au intrat la menopauză. Cercetătorii cred că fructul contribuie la creşterea nivelului de estrogen din sînge, hormon asociat cu riscul de cancer mamar. La studiu au participat 46.000 de femei, dintre care 1.657 erau bolnave de cancer la sîn. Participantele la studiu au fost rugate să indice cantitatea de grapefruit consumată zilnic, pe parcursul ultimului an. 50% au indicat că au mîncat zilnic cîte un grapefruit întreg, în timp ce 7% dintre acestea au spus că au consumat cel puţin un sfert de fruct în fiecare zi. Parte a unei analize mai ample, Hawaii-Los Angeles Multiethnic Study, studiul a fost realizat de specialiştii de la Universitatea Hawaii, Honolulu şi de la Universitatea California de Sud, din Los Angeles.
Un sfert din cazurile de cancer întîlnite în rîndul femeilor se dezvoltă la sîn. Anual, numai în Marea Britanie, 40.000 de femei sînt diagnosticate cu cancer mamar şi circa 12.500 de paciente mor din cauza acestei boli.