Grapefruitul previne cancerul şi bolile cardiovasculare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Grapefruitul previne cancerul şi bolile cardiovasculare

Sănătate 12 Februarie 2014 / 00:00 671 accesări

Nu este pentru prima dată când se spune că grapefruitul are o serie de beneficii pentru organism. Astfel, programul naţional francez Nutriţie-Sănătate recomandă consumul zilnic a cinci porţii (de cel puţin 80 g) de fructe şi legume, relatează lefigaro.fr. O jumătate de grapefruit corespunde unei porţii de fruct. Mai multe studii au arătat că un consum ridicat de fructe şi legume ar putea scădea riscul de boli cardiovasculare datorită vitaminelor, mineralelor, antioxidanţilor şi fibrelor conţinute, care ar juca un rol protector semnificativ. Alte studii au demonstrat că cine consumă citrice - prin urmare şi grapefruit - ar fi mai protejat împotriva anumitor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul bucal, faringian, esofagian, stomacal sau de colon. La persoanele afectate de hipercolesterolemie, consumul a două grapefruituri pe zi scade nivelul de colesterol şi trigliceride, iar la cele obeze, contribuie la scăderea în greutate, în cadrul unei alimentaţii echilibrate şi al unei activităţi fizice regulate. Un studiu realizat pe persoane obeze afectate de sindromul metabolic a arătat că cine consumă o jumătate de grapefruit pe zi, înaintea de fiecărei mese principale, timp de 12 săptămâni, slăbeşte cu 1,6 kg mai mult decât grupul de referinţă.

Taguri articol


12