Grăsimile rele din alimentaţie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Grăsimile rele din alimentaţie

Sănătate 10 Aprilie 2010 / 00:00 757 accesări

Dr. Loti Popescu, şeful Biroului de programe de sănătate şi educaţie pentru sănătate, din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) Constanţa, totodată master european în promovarea sănătăţii şi educaţie pentru sănătate, trece în revistă grăsimile rele din alimentaţie. Astfel, acele grăsimi sunt cele care cresc colesterolul din sânge. Grăsimile saturate de origine animală, carnea grasă de porc, miel, vită, pieliţa de la pui, untura de porc/pasăre sunt doar cîteva. La toate acestea se adaugă untul, laptele sau preparatele din lapte integral, uleiul de cocos sau cacao. Grăsimile nocive de origine vegetală sunt acele grăsimi care provin din uleiuri vegetale (adică din grăsimi bune), în urma prelucrării chimice. Exemple de alimente bogate în astfel de grăsimi: margarina, biscuiţii, cartofii prăjiţi, mâncarea de tip fast-food, junk-food, chipsurile, prăjiturile, dar şi pâinea albă. “În prezent se fac eforturi ca şi aceste grăsimi să fie trecute pe eticheta alimentelor (sub denumirea de TFA). Se recomandă folosirea de margarină lichidă”, explică dr. Popescu.

Taguri articol


12