Grăsimile saturate, considerate "nesănătoase" de majoritatea nutriţioniştilor, nu au efecte negative asupra sănătăţii inimii, au descoperit cercetătorii britanici de la Universitatea Cambridge. În cadrul unui studiu amplu, efectuat pe 600.000 de participanţi din 18 de ţări, s-a stabilit că grăsimile polinesaturate sănătoase, regăsite, de exemplu, în uleiul de floarea-soarelui, nu au efecte asupra riscului de boli cardiace. Spre deosebire de acest tip de grăsimi, acidul margaric, regăsit în produsele lactate, "reduce semnificativ" acest risc, în timp ce două tipuri de grăsimi saturate, regăsite în uleiul de palmier şi în produsele de origine animală, au doar o "legătură slabă" cu bolile de inimă. Două tipuri de acizi graşi Omega 3, care se găsesc în uleiul de peşte, precum şi acizii graşi Omega 6 se pot asocia cu riscul mai scăzut de boli de inimă. Grăsimile au fost considerate multă vreme responsabile pentru obezitate şi boli de inimă, dar unii oameni de ştiinţă afirmă că au descoperit dovezi potrivit cărora grăsimile au fost "demonizate" pe nedrept şi că, de fapt, zahărul ar fi principalul vinovat.