Grupul folcloric „Flori de mai”, format din copii cu dragoste pentru tradiţie şi portul popular, de la grădiniţele şi şcolile constănţene, şi-a propus să marcheze, ieri, apropiatul praznic al Învierii Domnului Iisus Hristos, printr-un spectacol artistic special. Glasurile lor pure s-au înălţat ca o rugăciune în foaierul Muzeului de Artă Populară, un spaţiu cu o semnificaţie specială - în acest loc, în anul 1996, grupul şi-a făcut debutul în faţa publicului. Micuţii au recitat din suflet poezii atât în limba română, cât şi în dialectul aromân, prin care au vestit Învierea şi au cântat, renunţând, însă, la acţiunile interzise în Săptămâna Mare, dansurile populare.
„Grupul „Flori de mai” are o activitate foarte bogată, din punct de vedere al educativ. În calitate de educator, mă ocup de arta formării, pentru ca tânăra generaţie să cunoască cele mai importante instituţii de cultură din oraşul nostru, în special Muzeul de Artă Populară, unde am debutat în 1996”, a spus iniţiatoarea şi preşedintele grupului „Flori de mai”, educatoarea Grădiniţei nr. 20, Zoe Gică.
De-a lungul celor 15 ani de activitate, grupul „Flori de mai” a fost distins cu o serie de premii pentru autenticitatea tradiţiilor promovate în spectacole lor.