Guvernul pregăteşte TVA de 5% la carne

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Guvernul pregăteşte TVA de 5% la carne

Eveniment 23 Mai 2014 / 00:00 639 accesări

Patronatele din industria cărnii au trimis o scrisoare deschisă către FMI, în care solicită reducerea TVA la carne de la 24 la 5%, argumentând că măsura ar urma să combată evaziunea fiscală din domeniu, estimată la 450 milioane euro. „Sperăm ca reducerea TVA la carne să fie pe agenda Fondului Monetar Internaţional, la următoarea vizită în România“, a declarat ieri preşedintele federaţiei Pro Agro, Alex Jurconi. El a amintit că, în ultima perioadă, producătorii români de carne s-au plâns că au ajuns la limita profitabilităţii şi că situaţia s-a înrăutăţit şi mai mult după reducerea TVA la 5% (pentru carnea de porc) în Ungaria. Tot ieri, jucătorii din piaţa cărnii au primit şi o veste bună, premierul Victor Ponta declarând, la Timişoara, că „Guvernul doreşte să extindă gama produselor agroalimentare la care să se reducă taxa pe valoarea adăugată“. „Am redus TVA la pâine, iar în septembrie vrem să vedem efectele, care, din punctul meu de vedere, sunt benefice. Încet-încet mergem la toate celelalte produse alimentare (legume, fructe, produse bio şi tradiţionale, carne), pentru că astfel reducem evaziunea şi creştem competitivitatea“, a punctat Ponta. El a mers ieri şi în Banat, pentru a vedea dacă Smithfield, cel mai mare combinat de creştere şi procesare a suinelor din sud-estul Europei, este pregătit pentru deschiderea pieţei de export spre China. „Colaborarea cu China a fost un succes politic şi economic extrem de important. Din primele discuţii, lucrurile la Smithfield merg în direcţia bună“, a conchis Ponta.

Taguri articol


12