Hai să ardem firmele „ciumate“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Insolvența, o procedură... sanitară

Hai să ardem firmele „ciumate“

Economie 21 Februarie 2019 / 17:51 1020 accesări

Cristian Pârvan (PIAROM): „Insolvenţa este un instrument, dar care poate fi folosit să te omoare şi să te incinereze, că e mai igienic“

Cristian Pârvan (PIAROM): „Insolvenţa este un instrument, dar care poate fi folosit să te omoare şi să te incinereze, că e mai igienic“

Într-o țară cu 200.000 de firme care au capital negativ, insolvența ar trebui folosită mult mai serios. E un instrument... igienic, spun oamenii de afaceri. Omoară și incinerează și, în urma ei, economia poate să funcționeze cum trebuie. Estimările Coface România arată că numărul insolvenţelor va creşte, în România, cu 20% în perioada 2019 - 2020, cele mai afectate urmând să fie întreprinderile mici şi mijlocii şi sectorul construcţiilor.

Insolvenţa este un instrument care poate fi folosit să te omoare şi să te incinereze, că e mai igienic, în condiţiile în care în România vorbim despre 200.000 de firme cu capital social negativ, a afirmat, joi, într-o conferinţă de specialitate, preşedintele Patronatului Investitorilor Autohtoni (PIAROM), Cristian Pârvan - „Dacă discutăm de viitorul economiei româneşti şi al mediului de afaceri, nu adunăm nici 10% din câţi sunteţi aici. Pentru înmormântări se pare apetitul e mai mare... Din păcate, de la înmormântări mâncăm o dată la pomană şi, în rest, trebuie să vedem ce putem face. Când vorbim despre insolvenţă, mediul de afaceri are o durere când trebuie să ajungă în această situaţie. Este, însă, o chestiune normală. Vorbim despre un instrument al economiei de piaţă. Să nu uităm, însă, că mediul de afaceri ne hrăneşte pe toţi, iar dacă nu avem grijă de acesta... Toată lumea vorbeşte despre insolvenţe, dar nu ştim să urmărim de ce se întâmplă asta. Avem lucruri foarte concrete pentru care managerii ar dori să obţină mai multe informaţii. Sunt insolvenţe pe care le urmăresc cu plăcere. Vreau să văd şi eu insolvenţa Radet, pentru că în ţară există N insolvenţe, şi vorbim aici cam despre toate sistemele de încălzire. Avem şi cazuri de insolvenţe curioase, cum e cea de la Oltchim. Onor şi bravo pentru ceea ce s-a făcut acolo, dovadă că dacă aveam un pic de cap se putea şi mai bine... Insolvenţa este un instrument, dar care poate fi folosit să te omoare şi să te incinereze, că e mai igienic...“. Estimările Coface România arată că numărul insolvenţelor va creşte, în România, cu 20% în perioada 2019 - 2020, cele mai afectate urmând să fie întreprinderile mici şi mijlocii (IMM) şi construcţiile. Pierderile financiare cauzate de firmele în insolvenţă, în ultimii trei ani, s-au situat între opt şi nouă miliarde lei, mult sub nivelul raportat în 2014 - 2015.

Taguri articol


12