HCM şi-a prezentat lotul pentru sezonul 2008-2009

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

HCM şi-a prezentat lotul pentru sezonul 2008-2009

Eveniment 14 Iulie 2008 / 00:00 1624 accesări

Vicecampioana României la handbal masculin, HCM Constanţa, şi-a prezentat lotul de jucători cu care va aborda ediţia 2008-2009 a Ligii Naţionale. Festivitatea a avut loc la Hotelul “Flora” din staţiunea Mamaia şi, pe lîngă jucători, la ea au mai participat antrenorii Vasile Stîngă (principal) şi Eden Hairi (secund), Nurhan Ali (directorul executiv al clubului), Marcel Puşcaş şi Ion Marica (membri în Consiliul Director al HCM), Florin Dima şi Dumitru Forţu (medicii echipei), Elena Frîncu (director DSJ) şi Mariana Tudora (inspector DSJ). Lotul cu care HCM va ataca viitorul sezon al Ligii Naţionale cuprinde 20 de jucători: Stănescu, Popescu, Majeri - portari; Şoldănescu, Timofte, Toma, Adzic, Mureşan, Csepreghi, Hejtmanek, Sabou, Pavlovic, Săulescu, Nicolae, Vukovic, Enescu, Schjolin Voglis, Timuzsin, Băiceanu şi Ivankovic - jucători de cîmp. Ultimii doi, care au evoluat ultima oară în cel mai puternic campionat din lume, 1. Bundesliga, au fost prezentaţi, în premieră, reprezentanţilor mass-media. Silviu Băiceanu revine la HCM, cu care a semnat un contract pe trei ani, după doi ani petrecuţi la Frisch Auf! Goppingen, în vreme ce Kresimir Ivankovic vine de la HSG Wetzlar şi a semnat cu HCM un contract pe doi ani. Singurul jucător care a lipsit de la prezentare a fost ungurul Timuzsin Schuch, care participă cu naţionala Ungariei la Campionatul Mondial Universitar.

Lotul mai poate suferi modificări

Directorul executiv al grupării constănţene, Nurhan Ali, nu a exclus posibilitatea ca lotul să mai fie completat: “Mai avem nevoie de un jucător pentru postul de inter dreapta şi încercăm să mai transferăm cel puţin un jucător. Chiar dacă nu va mai veni nimeni, avem destui handbalişti în lot care pot evolua, alături de Mureşan, pe inter dreapta”. Totodată, oficialul constănţean nu a exclus posibilitatea ca doi jucători să părăsească echipa după perioada de pregătire: “Este posibil să ne despărţim de unul sau doi jucători. Însă aceste decizii le vom lua după cantonamentul de la Bistriţa şi jocurile de verificare din Ungaria şi Germania”. “Avem un lot numeros şi este foarte bine că există concurenţă în echipă. Este foarte bine că avem cîte trei jucători pe fiecare post”, a declarat antrenorul principal Vasile Stîngă, care a fost completat de secundul Eden Hairi: “Spre deosebire de anul trecut, cînd aveam probleme de lot cînd se accidenta cîte un jucător, acum lotul este mult mai numeros. Lupta pentru titularizare se anunţă dură, însă va fi foarte greu şi pentru noi, antrenorii, să alegem cei mai în formă 14 jucători la fiecare meci în parte. Campionatul următor va fi cel mai puternic din ultimii ani pentru că toate echipele şi-au păstrat valorile, însă noi sîntem în frunte la achiziţii”.

Obiectiv: eventul şi un parcurs lung în Cupa Cupelor

Aşa cum era de aşteptat, obiectivele HCM-ului sînt campionatul, Cupa României şi un parcurs cît mai lung în viitoarea ediţie a Cupei Cupelor. “La nivelul la care am ajuns locul secund nu ne mai poate bucura. Sînt convins că putem avea un parcurs lung şi pe plan european, unde ne-am dori să depăşim performanţa din 2006, cînd am atins faza semifinalelor”, a spus Nurhan Ali. Venit din campionatul Germaniei, Băiceanu spune că parcursul european depinde foarte mult şi de şansa pe care HCM o va avea la tragerea la sorţi: “Pentru o reprezentare cît mai lungă pe plan european avem nevoie şi de şansă la tragerea la sorţi. Dacă sorţii ne vor scoate în cale vreun adversar din Germania, atunci va fi foarte greu să trecem mai departe”. După modelul fotbalului, cele mai puternice echipe de handbal din Europa şi-au înfinţat şi ele o asociaţie, G14, care să le sprijine interesele în faţa forului european, EHF. HCM se numără printre cele 14 formaţii, alături de THW Kiel, Montpelier sau Ciudad Real, iar Vasile Stîngă a fost ales în consiliul de conducere.

Site şi imn nou pentru HCM

Astăzi, HCM îşi va lansa propriul site. Adresa este www.constantahcm.ro, adresă la care susţinătorii formaţiei constănţene pot găsi diverse informaţii despre echipa favorită (palmares internaţional, galerie foto etc.), precum şi un magazin online cu diverse produse promoţionale cu însemnele clubului. După fiecare meci oficial pe care HCM îl va susţine în sezonul viitor, antrenorii vor desemna un jucător care va dialoga pe chat cu fanii. De asemenea, HCM şi-a lansat şi noul imn al echipei. Realizat cu sprijinul lui Laurenţiu Duţă, imnul poate fi ascultat pe site.



12