Horaţiu Mălăele la Constanţa, umor 100% românesc

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Horaţiu Mălăele la Constanţa, umor 100% românesc

Cultură 10 Octombrie 2011 / 00:00 506 accesări

Sute de constănţeni iubitori ai umorului special marca... Horaţiu Mălăele s-au aflat, vineri seară, în sala Casei de Cultură a Sindicatelor, pentru a-l urmări pe celebrul actor în one-man-show-ul „Sunt un orb”. Aşa cum era de aşteptat, artistul a creat o atmosferă efervescentă şi, deşi spectacoul s-a derulat rapid, în aproximativ o oră, publicul s-a distrat copios, savurând glumele pline de înţelesuri şi, în general, cam fără... perdea. Oricum, după cum a reieşit şi din dialogul actorului cu cei prezenţi, recitalul său nu s-a adresat pudibonzilor, ci acelora cu un pronunţat simţ al umorului.

POEZII TEMATICE Show interactiv, „Sunt un orb” a adus în faţa spectatorilor o suită de glume şi poezii tematice - dragoste animalieră, picturală, de mamă, de partid - purtând semnătura unor poeţi de referinţă printre care: Nichita Stănescu, George Topârceanu, Emil Brumaru, Mircea Micu, Geo Dumitrescu sau Adrian Păunescu. Mălăele a îmbinat în acest show multe sentimente şi stări sufleteşti, reuşind, încă o dată, să se ridice la nivelul aşteptărilor publicului său fidel, avid să îi surprindă artistului inflexiunile vocii, gesturile expresive şi inegalabilul său umor 100% românesc.

„Sunt un orb” s-a născut din nevoia lui Mălăele de a comunica poeziile pe care le-a memorat până acum. „De poeţii pe care îi recit în acest spectacol mă leagă bucuria de a-i fi cunoscut, pe unii personal, pe alţii din cărţile bibliotecilor mele. Cu unii dintre ei am legat chiar o prietenie, cum este Emil Brumaru. El a fost un bun prieten. Şi cu Nichita Stănescu am fost un bun prieten în copilăria mea teatrală şi în maturitatea lui artistică. El a murit prea timpuriu. L-am cunoscut bine şi a fost un privilegiu pe care mi l-a oferit viaţa. L-am cunoscut, mai apoi, pe George Ţărnea. Nu sunt mândru de lucrurile astea, dar aşa le-a aranjat Dumnezeu”, mărturiseşte actorul referitor la geneza spectacolului său.

Constănţenii l-au răsplătit pe Horaţiu Mălăele cu hohote de râs şi aplauze la scenă deschisă, pe tot parcursul show-ului.

„PUŞLAMAUA”, ASTĂZI, LA CASA DE CULTURĂ Astăzi, de la ora 19.00, spectatorii de teatru de la malul mării sunt invitaţi din nou în sala Casei de Cultură a Sindicatelor, pentru a urmări „Puşlamaua” lui Pierre Chesnot. Din distribuţia spectacolului fac parte: George Motoi, care semnează şi regia piesei, Irina Mazanitis, Jeanine Stavarache, Giliola Motoi, Luciana Popa, Carmen Hancearek şi Ştefan Velniciuc.

Cei interesaţi de spectacolul din această seară îşi mai pot procura încă bilete, de la agenţia instituţiei gazdă, la preţul de 50 lei. Rămâne valabilă, de asemenea, şi oferta specială „doi pe un bilet”, de care beneficiază elevii, studenţii, pensionarii şi şomerii.

Taguri articol


12