Hrana care creează alcalinitate

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Hrana care creează alcalinitate

Sănătate 09 Februarie 2010 / 00:00 804 accesări

Hrana care creează alcalinitate trebuie să reprezinte 70-80% din alimentaţia noastră, pentru a preveni o serie de boli, informează master european în Educaţie pentru Sănătate şi Programe de Sănătate, totodată şi şeful Biroului de Programe de Sănătate şi Educaţie pentru Sănătate din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) Constanţa, dr. Loti Popescu. Ea spune că este vorba despre prevenirea digestiei incomplete, alergiilor, mucusului şi astmului, oboselii cronice, obezităţii, diabetului, refluxului gastro-esofagian, gutei, artritei, osteoporozei, sclerozei multiple, afecţiunilor cardiovasculare, aterosclerozei, hipertensiunii arteriale ş.a.

Legume proaspete - anghinare, asparagus, avocado, muguri de bambus, fasole păstăi, sfeclă, muguri de soia, varză (normală, roşie, acră), morcovi, ţelină, arpagic, castraveţi, andive, usturoi, verdeţuri, ridichi, napi, praz, salată verde, ceapă (unele tipuri), pătrunjel, păstârnac, mazăre proaspătă, ardei, broccoli, dovlecei, conopidă, vinete, cartofi noi (roşii), cartofi dulci, dovleac, spanac crud, urzici, muguri (toate tipurile), roşii galbene, năsturel, ridichi, paprika.

Fructe proaspete - mere golden, caise, fructe de pădure închise la culoare, cireşe (soiul bing), grepfrut roz, struguri (soiul flame&concord), lămâi coapte, mango, kiwi, pepeni (toate tipurile), papaya, fructul pasiunii, piersici (doar o varietate), pere (soiul bosc-japonez), gutui.

Nuci proaspete - ashew, macadamia, pecan, migdale proaspete, alune de pământ, seminţe de dovleac, miez de nucă, susan.

Făină: mei, ovăz, secară, griş, soia.

Amidon şi zahăr: fasole (soiul pinto), linte, roşcove, mălai, boabe de soia, popcorn (galben), sirop de arţar (pur), produse de patiserie din făină alcalină, mazăre verde uscată, orez integral, paste făinoase din orez integral.

Proteine: avocado (copt), unt, brânză (din lapte de capră), carne de găină, raţă, peşte (alb, păstrăv), crabi, lapte de capră proaspăt, lapte proaspăt, iaurt proaspăt, lapte de soia, orez sau migdale, unt de migdale, seminţe încolţite.

Diverse: roşcove, ciocolată amară, băuturi din plante, ceai din plante, ulei de măsline presat la rece, ulei de susan, aloe vera, mentă, şofran, salvie, cimbru, piper (dulce, pimento), cuişoare.

Taguri articol


12