Hrănește corect creierul copilului tău!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Hrănește corect creierul copilului tău!

Lifestyle 28 Decembrie 2017 / 16:16 941 accesări

O alimentație corectă și echilibrată este benefică pentru corpul, dar și pentru creierul copilului tău. Apelează la anumite alimente pentru a-l ajuta la îmbunătățirea funcțiilor creierului, a memoriei sau a concentrării. Următoarele superalimente sunt excelente pentru școlari:

1. Somonul sălbatic. Peștele gras, ca și somonul sălbatic, este o sursă bună de acizi grași omega-3 de care creierul are nevoie să se dezvolte și să funcționeze. Fă-i sandwich-uri cu somon și pâine din cereale integrale, salate, sau servește-l alături de o porție de legume.

2. Ouăle. Sunt o sursă bună de proteine, albușul conține vitamină B8, un nutrient important în dezvoltarea memoriei.

3. Untul de arahide. De obicei, copiilor le place untul de arahide, iar tu poți profita de acest lucru. Este bogat în vitamină E, un antioxidant ce protejează membranele nervoase. Are și tiamină care este bună pentru creier, dar și glucoză ce îi oferă energie.

4. Cereale integrale. Cerealele îi oferă glucoză, vitaminele B, bune pentru sistemul nervos. Folosește pâinea integrală la sandwich-uri, fă-i biscuiței sau alte deșerturi din făină integrală.

5. Fulgi de ovăz. Fulgii de ovăz pot reprezenta o gustare sănătoasă, dar și o sursă bună de combustibil pentru creier. Conțin fibre ce-i oferă copilului senzația de sațietate, vitamină E, complexul de vitamină B.

6. Fructele de pădure. Pe lângă faptul că sunt foarte gustoase, fructele de pădure îmbunătățesc memoria copilului, conțin vitamina C și alți antioxidanți.

Adaugă în dietă căpșuni, zmeură, afine, coacăze și alte fructe de pădure în culori intense. Le poate mânca ca atare, în smoothie-uri sau adăugate în iaurt.

7. Fasolea. Este o sursă bună de proteine, îi oferă energie, carbohidrați, fibre, vitamine și minerale. Poate fi folosită pentru diverse preparate culinare sau adăugată în salate.

8. Legume colorate. Alege legume cât mai colorate, căci acestea sunt bogate în antioxidanți ce mențin sănătatea celulelor creierului. Include în dieta copilului tău roșii, cartofi dulci, dovlecei, morcovi, spanac și o mulțime de alte legume pentru a avea varietate. Fă-i tu chips-uri acasă în locul celor cumpărate din magazine.

9. Lapte și iaurt. Vitaminele B sunt importante pentru dezvoltarea țesuturilor creierului, neurotransmițători, enzime, iar lactatele sunt surse bune de nutrienți. Laptele sau iaurtul sunt surse de proteine și carbohidrați pentru creier, o sursă bună de vitamină D, calciu de care cei mici și adolescenții au nevoie.

10. Carnea slabă de vită. Carnea slabă de vită sau orice altă carne slabă sunt surse bune de fier, ce ajută copilul să fie energic și mai atent la școală. Vita este o sursă de zinc, ce ajută memoria și creierul copilului tău.

Taguri articol


12