„Human“ sau fascinaţia corpului, în linii şi culoare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

„Human“ sau fascinaţia corpului, în linii şi culoare

Cultură 29 Iulie 2013 / 00:00 519 accesări

Nouă studenţi şi masteranzi de la Facultatea de Arte a Universităţii „Ovdius”, specializarea Pedagogia artelor plastice şi decorative, au răspuns cu entuziasm provocărilor lansate de lect. univ. dr. Lelia Rus-Pîrvan şi asist. univ. drd. Sînziana Romanescu-Cuciuc - expozante şi ele - şi au realizat expoziţia „Human”. Vernisajul a avut loc vineri seară, la Art Boutique Gallery, în prezenţa majorităţii expozanţilor şi a unui public care nu este străin de universul culorilor şi formelor, mai ales că lucrările fac trimitere la curente şi stiluri artistice. „Expoziţia „Human” invită publicul privitor la un exerciţiu de sinceritate, lucrările fiind extrem de diverse ca stil şi mod de abordare, din care reiese bucuria fiecărui artist de a lucra şi de a-şi exprima propria personalitate”, apreciază coorganizatoarea evenimentului, dar şi expozantă, asist. univ. drd. Sînziana Romanescu-Cuciuc.

Deşi nu a putut fi prezent la deschiderea expoziţiei, Tudor Tiţoiu, care expune pe simeze, alături de colegii săi de la masterat, a apreciat efortul organizatorilor. „Sunt compoziţii figurative ce pun în centrul atenţiei figura umană în diverse ipostaze: portrete, autoportrete, maternitate, copilărie, maturitate, secvenţe cotidiene ş.a. Fiecare lucrare degajă o anume emoţie, exprimată prin culoare, desen şi volum”, a declarat acesta, după vernisaj.

INTROSPECŢIE Odată depăşite emoţiile vernisajului, expozanţii au găsit timp de reflecţie pentru a aprecia efortul propriu şi al colegilor. „„Human“ mi-a dat ocazia de a privi cu atenţie omul, atât prin portretele de copii, cât şi prin exerciţiul de introspecţie realizat prin autoportrete”, a spus Maria Sabău, studentă în anul I.

Pentru colega sa de an, Anca Filip, expoziţia „Human” a fost, în primul rând, „o şansă neaşteptată de întâlnire cu un public până acum abstract şi de realizare a unui feedback atât de necesar unui artist”.

FASCINAŢIE Masteranda Ramona Stoica Buzea a fost fascinată de tematica expoziţiei: corpul uman, „cel dintâi adăpost şi cea dintâi limită, cel dintâi vehicul şi instrument de acţiune, cea dintâi posesie - obiect al seducţiei şi al dramei (...), una dintre cele mai fascinante realităţi”.

SENTIMENTE Ca o concluzie a întregului demers artistic al tuturor celor 11 expozanţi, Victor Rădulescu, student în anul al II-lea, a spus: „Expoziţia a fost o reuşită şi şi-a atins scopul. Imaginile înfăţişate vizitatorilor demonstrează cu prisosinţă intenţia autorilor, cadre didactice şi studenţi ai Facultăţii de Artă, de a studia şi exprima, prin mijloace artistice şi tehnici diferite, sentimente faţă de cei care i-au inspirat”.

Lista expozanţilor care au avut ca sursă de inspiraţie corpul uman este completată de: Eugen Albu, Iustin Baltă, Livia Manciu, Sabina Voinea, lect. univ. dr. Lelia Rus Pîrvan şi asist. univ. drd. Sânziana Romanescu-Cuciuc. Iubitorii de artă care nu au reuşit să ajungă, vineri seară, la vernisaj pot să admire lucrările care alcătuiesc expoziţia „Human” pe parcursul întregii săptămâni.

Taguri articol


12