Iar s-a schimbat regula de calcul pentru impozitul pe teren!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Formulă mai simplă

Iar s-a schimbat regula de calcul pentru impozitul pe teren!

Administrație 17 Octombrie 2017 / 16:49 2001 accesări

Impozitul pe terenuri nu se mai calculează conform Noului Cod Fiscal. Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) informează deținătorii de terenuri intravilane fără construcții, cum sunt cele arabile, viile ori livezile, că începând de anul viitor impozitul sau, după caz, taxa pe teren se va calcula conform regulilor existente înainte de intrarea în vigoare a Noului Cod Fiscal. Detalii cițiti în pagina 4.

S-a schimbat modificarea! Impozitul pe terenuri nu se mai calculează conform Noului Cod Fiscal. Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) informează deținătorii de terenuri intravilane fără construcții, cum sunt cele arabile, viile ori livezile, că începând de anul viitor impozitul sau, după caz, taxa pe teren se va calcula conform regulilor existente înainte de intrarea în vigoare a Noului Cod Fiscal. Concret, această obligație fiscală se determină prin înmulțirea suprafeței de teren (exprimată în hectare) cu suma corespunzătoare (lei/ha) stabilită anual printr-o hotărâre a Consiliului Local Constanța. Suma obținută se înmulțește cu 5, care este coeficientul de corecție al municipiului Constanța, stabilit în funcție de rangul localității. „Precizăm că măsura respectă prevederile Legii nr. 196/2017 cu privire la modificarea art. 465 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal”, se arată într-un anunț SPIT.

CUM NE BĂTEAM CAPUL ÎNAINTE

Amintim că, după intrarea în vigoare a Noului Cod Fiscal, calcularea impozitului pe terenuri fără construcții se realiza printr-o operație mai complicată. Pentru primii 400 de metri pătrați din suprafață, impozitul se calcula similar terenurilor cu construcţii. În cazul în care aria era mai mare de 400 de metri pătrați, pentru restul de suprafață, impozitul se stabilea în funcție de categoria din care face parte terenul (agricol, teren cu ape, amenajări piscicole etc.). În cazul în care un contribuabil deține mai multe terenuri situate în intravilanul municipiului Constanța, suprafața de 400 de metri pătrați, pentru care impozitul se calculează la fel ca la terenurile cu construcții, se lua în considerare o singură dată, prin însumarea suprafețelor terenurilor, în ordine descrescătoare.



12