Dacă vreți să consumați o înghețată gustoasă și sănătoasă, fără E-uri și alți agenți care nu au ce să caute în acest desert răcoritor cum sunt multe din cele care se găsesc în comerț, iată cum pregătiți acasă înghețata de pepene galben. Pepenele galben - aproximativ 500 de grame - se curăță de coajă, se taie în cuburi și se pune într-un castron. Pepenele se face piure fin cu ajutorul unui blender, peste acesta se adaugă 150 de grame de iaurt, 100 de grame de smântână lichidă pentru frișcă bătută, 3 linguri de miere, zeama de la o jumătate de lămâie și o linguriță de apă de flori de portocal. Totul se omogenizează foarte bine și se pune în aparatul de înghețată sau se prepară după rețeta clasică: crema obținută se pune într-un castron cu capac și se bagă la congelator. La fiecare 30 de minute crema din congelator se amestecă energic, cu mixerul sau cu o furculiță, apoi se bagă înapoi la congelator, până când înghețata este bine făcută. Acest procedeu împiedică formarea cristalelor de gheață în compoziție.