Iaurtul, mierea şi vinetele dăunează sănătăţii!?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Iaurtul, mierea şi vinetele dăunează sănătăţii!?

Sănătate 11 Decembrie 2010 / 00:00 2118 accesări

Specialişti ai Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA) au decis că iaurtul n-ar fi destul de bun în menţinerea sănătăţii, în condiţiile în care nici plantele medicinale sau mierea nu au trecut testele efectuate. “EFSA a mai respins, în timp, şi vinetele, toţi antioxidanţii din fructe şi legume, probioticele şi toate plantele medicinale, deşi se ştie că, mii de ani, omul cu astea a trăit”, susţine directorul Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), prof. univ. Gheorghe Mencinicopschi. Directorul a mai precizat că cei de la EFSA evaluează alimentele după aceleaşi metode folosite la evaluarea medicamentelor, ceea ce nu este corect. Prof. univ. Gheorghe Mencinicopschi consideră acest lucru ca fiind o gravă eroare ştiinţifică, deoarece “alimentul nu este o substanţă chimică pură, ci e de o complexitate formidabilă”. Problema este că în lipsa avizului EFSA, solicitanţii din industria alimentară nu pot să scrie pe etichetă cum anume ajută sănătatea produsul alimentar respectiv. Astfel că EFSA a iscat un scandal de proporţii cu producătorii de alimente, după ce de la înfiinţare şi până acum a respins pe bandă rulantă toate solicitările primite de la cei europeni.

Taguri articol


12