Igiena, marea problemă a multor unități alimentare de pe litoral. Nicio zi fără amenzi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Igiena, marea problemă a multor unități alimentare de pe litoral. Nicio zi fără amenzi

Sănătate 03 Iulie 2018 / 12:47 609 accesări

În perioada 25.06.2018 - 01.07.2018, medicii veterinari oficiali din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, împreună cu inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor delegaţi care activează în Comandamentul Sezon Estival 2018, au desfăşurat activităţi de control în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare. Astfel, au fost verificate 208 unități localizate în cele 7 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

Controalele s-au desfășurat în: 105 restaurante, 1 pizzerie, 2 cantine, 11 unităţi tip fast-food, 7 braserii, 15 unităţi tip bufet, 7 baruri, 35 de magazine alimentare, 5 cofetării/patiserii, 8 laboratoare de cofetărie/patiserie, 5 rulote, 2 tonete de înghețată, 2 supermarket-uri și 3 unități de produse congelate.

În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar, nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea în condiţii necorespunzătoare ale acestora.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 30.000 de lei.

În perioada mai sus menționată, au fost confiscate şi retrase de la vânzare 1,5 kg de produse alimentare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.

Menționăm că D.S.V.S.A. Constanţa refuză să furnizeze publicului larg numele societăților găsite în culpă.

Totodată, A.N.S.V.S.A., prin intermediul D.S.V.S.A. Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor.

Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call - Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

DSVSA Constanţa pune la dispoziţia turiştilor, pe site-ul instituţiei, un modul dedicat Comandamentului Sezon Estival 2018 (http://constanta.dsvsa.ro/comunicare/comandament-sezon-estival/), unde se pot găsi recomandări şi informaţii utile.



Ştiri recomandate

12