IMM-urile românești „atacă“ piața americană

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Smart Start USA

IMM-urile românești „atacă“ piața americană

Economie 11 Iunie 2018 / 17:12 658 accesări
Anual, circa 10.000 de IMM-uri din diverse domenii vor fi ajutate să intre în piața americană

Anual, circa 10.000 de IMM-uri din diverse domenii vor fi ajutate să intre în piața americană

Cu credite facile de 50.000 - 100.000 dolari, posibilitatea de urca suma până la un milion de dolari și lobby serios, firmele mici și mijlocii din România își pot încerca norocul în Țara Tuturor Posibilităților, America, prin intermediul programului Smart Start SUA. Proiectul îi aparține fostului ministrul pentru Mediul de Afaceri Ilan Laufer. El și-a deschis o afacere în SUA, ba chiar se va muta acolo pentru a monitoriza cum trebuie programul. Good luck!

LOBBY PUTERNIC ȘI FINANȚARE Companiile româneşti, mai ales IMM-urile, au nevoie de un program de susţinere financiară şi informală care să nu mai depindă de vreun premier sau de vreun ministru, a declarat, luni, Ilan Laufer, fostul ministru pentru Mediul de Afaceri și iniţiatorul şi coordonatorul programului Smart Start USA - „Plecăm cu acest program de la realităţile actuale, de la faptul că doar 15% dintre exporturile româneşti merg spre ţări din afara Europei. Priorităţile investiţionale ale României trebuie să se îndrepte către China, SUA şi India. SUA este un investitor important în România. Acum, administraţia de la Washington şi Donald Trump deschid noi porţi către investiţii. Smart Start USA este un program destinat facilitării accesului IMM-urilor din România şi Europa de Est în piaţa americană. Vrem să facem lobby astfel încât România să devină membră OECD“. El a precizat că şi-a deschis o afacere în SUA, ţară în care va şi locui şi de unde va urmări îndeaproape programul pe care l-a iniţiat - „În prezent, Ambasada SUA la Bucureşti acordă anual circa 40.000 de vize pentru turişti şi nu mai mult de 100 pentru oamenii de afaceri. Mai mult, rata de neacordare a vizelor turistice este de 8 - 10%, ceea ce înseamnă mult. Dacă aducem această rată sub 5%, avem şanse reale pentru eliminarea vizelor în scop turistic în SUA“. Smart Start USA, care va începe efectiv în septembrie, îşi propune să faciliteze accesul a 10.000 de companii mici şi mijlocii şi antreprenori, anual, în piaţa nord-americană. IMM-urile eligibile vor putea lua credite de 50.000 - 100.000 dolari, dar, în funcţie de specificul companiei, sumele pot ajunge la un milion de dolari. Programul este disponibil pentru companiile din sectorul IT&C, piața auto, imobiliare, infrastructură şi construcţii, turism, investiţii financiare, agricultură, producţie de mobilă, consultanţă, industria farmaceutică şi medicală.

TREBUIE SĂ MAI IEȘIM DIN CURTE Nevoia de externalizare a companiilor româneşti este maximă, în acest moment, iar România beneficiază de un context favorabil în dezvoltarea de afaceri în SUA, a declarat și preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, prezent la lansarea programului Smart Start USA. „În prezent, 70% dintre exporturile româneşti sunt către ţări din UE, 15% către ţări europene non-UE şi doar 15% către restul lumii. Nevoia de externalizare este maximă. Cel mai mare risc pentru capitalul românesc este să nu fie niciun risc“, a spus Daraban, citat de agerpres.ro. El a apreciat că Smart Start USA va da încredere antreprenorilor români şi le va arăta unde se află cu adevărat şi din punct de vedere al calităţii produselor şi serviciilor.

Taguri articol


12