74% dintre decidenții din companiile din Europa au ales tehnologia inkjet după ce s-au familiarizat cu beneficiile și cu opțiunile pe care le asigură business-urilor lor, relevă o cercetare online efectuată de Epson Europe și Coleman Parks. Studiul survine la câteva luni după ce Epson a anunțat continuarea creșterii investițiilor în tehnologia de imprimare business cu jet de cerneală. Cercetarea a colectat informații de la peste 8.000 de profesioniști din 21 de țări europene, inclusiv România. Aceștia au răspuns la o serie de întrebări de tip adevărat sau fals despre performanța tehnologiei business cu jet de cerneală în comparație cu tehnologia laser. Rezultatele au arătat că utilizatorii au așteptări nefondate privind performanța tehnologiei laser, mai ales în ceea ce privește productivitatea și deșeurile. Astfel, numai 7% dintre respondenți știau că imprimantele business cu jet de cerneală au performanțe superioare celor laser la toate dintre cele cinci criterii evaluate: deșeuri, productivitate, viteză, CO2 și consum de energie.
În regiunea din care face parte și România și care mai include Republica Cehă, Polonia și Slovacia, rezultatele cercetării arată că, deși inițial respondenții aveau o percepție eronată asupra tehnologiei inkjet, după ce s-au familiarizat cu beneficiile și opțiunile pe care aceasta le asigură, majoritatea (76%) ar opta pentru imprimanta business cu jet de cerneală.
Responsabilitatea socială și față de mediu a companiilor devine tot mai importantă în Europa. În acest context, decizia Epson de a investi în tehnologia inkjet este impulsionată și de faptul că majoritatea (74%) decidenților europeni din mediul de business intervievați a ales imprimanta cu jet de cerneală, după ce s-a familiarizat cu opțiunile pe care le au în ceea ce privește tehnologia de imprimare.
Beneficiile utilizării unei imprimante business cu jet de cerneală sunt importante pentru corporațiile mari care se vor confrunta cu necesitatea respectării standardelor de raportare non-financiară atât în UE, cât și în alte regiuni. Politicile naționale actuale sunt adesea insuficiente pentru a se menține sub obiectivul celor două grade Celsius stabilit în Acordul de la Paris. Pentru a îndeplini obiectivele internaționale, comunitatea de afaceri va trebui să demonstreze în mod special că îndeplinește standardele globale cum ar fi cele privind dezvoltarea durabilă.