Avalanșa cazurilor de înșelăciuni prin metoda "Accidentul" continuă... În ciuda mediatizării, deși polițiștii au ajuns să meargă din ușă în ușă pentru a discuta cu oamenii despre această stratagemă, numărul cazurilor crește în permanență. Iar principalele victime ale escrocilor sunt bătrânii. Indivizii care fac bani de pe urma acestora îi sună, le spun că o rudă de-a lor (fiu, nepot etc.) a provocat un accident rutier și că are nevoie de bani ca să nu ajungă la pușcărie. Deși scenariul este, practic, neschimbat de câțiva ani, el rămâne, se pare, la fel de credibil pentru cetățeni. O demonstrează cele trei cazuri înregistrate săptămâna trecută la Constanța. Persoane rămase încă necunoscute au obținut 20.800 de lei și 200 de dolari de la trei constănțeni. Printre păgubiți se numără o femeie de 71 de ani, care a aruncat pe apa sâmbetei 4.000 de lei și 200 de dolari, deși chiar cu o seară înainte văzuse o știre la televizor despre metoda "Accidentul"... După ce telefonul fix a sunat și a fost informată de un bărbat că fiul ei a fost protagonistul unui accident rutier, Elena Staicu a închis. „S-a dat drept polițist. A revenit și mi-a spus că nu este o glumă și, dacă vreau să îmi mai văd băiatul acasă, să fac rost de bani imediat. Mi-a povestit că acesta a lovit cu mașina două persoane și că trebuie să plătească pentru a nu i se face dosar penal. Îmi ceruse inițial 7.000 - 8.000 de lei, dar i-am spus că nu dispun de acești bani. Mi-a zis să mă împrumut de la vecini, dar să fac rost urgent“, a declarat pensionara.
INGENIOZITATE Femeia era acasă, în acel moment, cu celălalt fiu al ei. I-a spus asta și escrocului, care s-a adaptat imediat la situație și a cerut să discute cu bărbatul. „A luat băiatul telefonul și individul i-a spus să meargă repede la spital ca să dea o declarație. Fiul meu a plecat și escrocul mi-a zis că va trimite pe cineva după bani, ca să nu mă mai deplasez eu. A venit o tânără și i-am înmânat 4.000 de lei și 200 de dolari. Apoi a venit fiul de la spital, spunând că nu s-a întâlnit cu nimeni acolo. Atunci am realizat că am fost înșelată“, a declarat păgubita. Păcălită cu aceeași poveste, o altă pensionară s-a întâlnit cu un individ pe o stradă din Constanța și i-a dat în două tranșe suma de 6.800 de lei. După numai câteva ore, escrocii aveau să câștige 10.000 de lei de la un bărbat de 75 de ani care a fost păcălit că fiica și ginerele său au provocat un accident rutier. Bărbatul a mers imediat la bancă și a scos banii, iar apoi i-a dat escrocilor.
ATENȚIE! Oamenii legii atrag, din nou, atenția tuturor constănțenilor cu privire la această escrocherie! De la începutul anului, peste 20 de plângeri au fost depuse la Poliție. „Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru “rezolvarea unor accidente rutiere”, să apeleze imediat linia unică 112. Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni“, a declarat scms. Carmen Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța.