În doi-trei ani, spitalele de stat riscă să rămână fără medici

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

În doi-trei ani, spitalele de stat riscă să rămână fără medici

Sănătate 17 Septembrie 2016 / 20:08 660 accesări

Problema principala cu care se confruntă sistemul medical public românesc este lipsa personalului medical, iar în doi-trei ani spitalele de stat riscă să rămână fără medici, a declarat Luca Militello, director general al Spitalului Monza.

”Sistemul este în colaps total. În doi-trei ani spitalele de stat riscă să rămână fără medici. Problema majoră este lipsa de resurse umane. De ce un cardiolog român specialist ar trebui să rămână la un spital de stat cu un salariu de 3.000-5.000 de lei, când în Germania poate avea 6.000 de euro?”, a spus Luca Militello la ZF Pharma Summit.

El a relatat situația de la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, unde va veni în octombrie o echipă de doctori din Austria, apoi una din SUA.

”Pentru spitalele private ar trebui să existe criterii prin care pot fi acreditate la programul naţional de sănătate, întrucât afecţiuni precum malformaţiile congenitale ar putea fi operate şi în spitalele private din România. Nu este nevoie de transportarea pacienţilor în afara ţării, care este mult mai costisitoare”, a spus Militello.

Circa 800 de copii se nasc cu o malformaţie congenitală în România. În spitalele de stat se operează 200 de copii. În spitalele private se operează 100, dintre care 90 la Monza şi 100 în străinătate.

Taguri articol


12