Sesiunea Adunării Parlamentare a Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (AP NATO) are loc pentru prima dată la Tbilisi, în Georgia, începând de la 26 mai, timp de patru zile, reuniunea parlamentarilor din statele membre ale Alianței urmând să se desfășoare până la 29 mai, conform portalului oficial www.nato-pa.int. În prima zi a reuniunii, desfășurată chiar de ziua națională a Georgiei, au loc lucrările Consiliului interparlamentar Georgia - NATO și ale Comitetului decizional al Adunării Parlamentare. A doua zi, la 27 mai 2017, au loc lucrările comitetelor dedicate chestiunilor de securitate și apărare, precum și celor economice cu impact asupra problemelor de securitate, punându-se accent pe chestiunea investițiilor în capabilități tehnologice de profil și pe sporirea bugetelor apărării. Consecințele schimbărilor climatice, internetul lucrurilor, securitatea alimentară și a resurselor de apă, cercetările viitoare în industriile de apărare și modernizările tehnologice ale armatei ruse sunt câteva dintre temele abordate la nivelul lucrărilor Comitetului de știință și tehnologie, care are loc tot la 27 mai 2017.
Aspecte umanitare ale conflictelor din Siria și Irak, situația din regiunile Abhazia și Osetia, consolidarea democrației georgiene și statul de drept în această țară, stabilitatea în regiunea Mării Negre, precum și implicațiile revoluției reprezentate de rețelele de socializare sunt câteva dintre temele lucrărilor desfășurate la 28 mai, ale Comitetului privind dimensiunea civilă a securității. La aceeași dată, au loc lucrările în cadrul Comitetului Politic, în care vor fi puse în discuție câteva teme care vizează: stadiul actual al relațiilor transatlantice, amenințările din sud la adresa Alianței, securitatea zonei arctice și importanța sa pentru NATO, prioritățile în materie de securitate și politică externă ale Georgiei, rolul parteneriatelor Alianței în contextul mediului de securitate aflat în schimbare.
În ultima zi a reuniunii, la 29 mai 2017, are loc sesiunea plenară a Adunării Parlamentare, când va fi dezbătut și supus votului membrilor Adunării proiectul de Declarație privind Sprijinirea Integrării Euro-Atlantice a Georgiei, care va fi prezentat de politiciana lituaniană Rasa Jukneviciene, care ocupă funcția de vicepreședinte al Adunării Parlamentare a NATO.
Adunarea parlamentară a NATO (fosta Adunare Nord-Atlantică) este forul interparlamentar, fără rol decizional, care, din 1955, oferă parlamentarilor din spațiul euro-atlantic posibilitatea de a analiza chestiunile de interes pentru statele membre și partenere ale NATO. Delegații la Adunarea Parlamentară a NATO sunt desemnați de parlamentele statelor lor, urmând procedurile naționale în vigoare.