În șapte zile, peste o sută de bolnavi cu boli diareice

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Atenție! La Constanța

În șapte zile, peste o sută de bolnavi cu boli diareice

Sănătate 30 Iulie 2014 / 00:00 459 accesări

Medicii infecționiști continuă să stabilească diagnosticul de boală diareică acută (BDA) unui număr mare de constănțeni, dar și de turiști. Astfel, potrivit unui comunicat al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase (SCBI) Constanța, în perioada 21 - 27 iulie 2014 au fost consultaţi în serviciul de boli infecţioase un număr de 177 pacienţi. Din totalul consultaţiilor, cu BDA au fost depistați 115 bolnavi, din care 86 au necesitat îngrijirea pe patul de spital. Precizăm că BDA este dată de o mare diversitate de germeni (bacterii, virusuri, protozoare, fungi). Indiferent cărei clase aparțin și ce denumire poartă, germenii infecțioși cauzează o diaree acută infecțioasă, care se manifestă vizibil prin scaune apoase frecvente, deshidratare în grade variate (care reprezintă urgență principală în asemenea situații), vărsături, febră. Potrivit masterului european în promovarea sănătății și educație pentru sănătate din cadrul Direcției de Sănătate Publică Județeană Constanța, dr. Loti Popescu, profilaxia bolii diareice implică aplicarea unui întreg ansamblu de măsuri de prevenire și de supraveghere a infecțiilor intestinale. Pentru aceasta, trebuie respectate o serie de măsuri de igienă personală și colectivă, astfel: spălarea pe mâini ori de câte ori este cazul (înainte și după masă, după folosirea WC-ului, la venirea acasă); spălarea sub jet puternic de apă a fructelor și legumelor; consumul de apă doar din surse sigure, autorizate; verificarea termenului de garanție și a menținerii la rece pentru toate alimentele pe care le cumpărăm; evitarea consumului de conserve mai ales în sezonul cald; evitarea consumului de băuturi neîmbuteliate; evitarea consumului de alimente care se alterează repede (frișcă, creme, maioneze), a înghețatei dezghețate, mai ales în sezonul cald; efectuarea controalelor periodice (examene bacteriologice) pentru personalul care lucrează în sectorul alimentar, personalul din instalațiile centrale de apă și personalul de îngrijire din sectorul infantil. Prevenirea este singurul mijloc de protecție împotriva infecțiilor și a BDA.

Taguri articol


12