Înapoi în Africa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Înapoi în Africa

Monden 27 Octombrie 2010 / 00:00 479 accesări

Patru lei din România şi doi din Bulgaria vor fi transferaţi în rezervaţia Lionsrock din Africa de Sud, deţinută de asociaţia Vier Pfoten. Kara este o leoaică de numai 2 ani, de lângă Tecuci, care a fost până de curând ţinută în captivitate privată. Povestea ei este una impresionantă: mama ei a trăit la fosta Grădină Zoologică din Tecuci, unde a născut doi pui sănătoşi, murind câteva ore mai târziu. Ambii pui au ajuns în îngrijirea unui particular. Aici, la vârsta de şase luni, sora Karei a fost sfâşiată de un câine de luptă, în timp ce Kara a reuşit să scape ca prin minune atacului. În primăvara aceasta, proprietarul ei, depăşit de eforturile financiare necesare îngrijirii unui leu, a anunţat fundaţia Vier Pfoten, care s-a oferit să o ducă pe Kara în Africa.

Pe lângă Kara, vor mai fi transferaţi în Africa de Sud trei lei din grădina zoologică din Slatina, care se va desfiinţa: doi masculi în vârstă de 7 ani şi mama lor în vârstă de 10 ani. De asemenea, alţi doi lei din Sofia vor pleca împreună cu cei din România către Africa de Sud. Animalele au fost supuse unui control medical amănunţit, incluzând verificarea stării de sănătate, vaccinarea şi introducerea de microcipuri de identificare. Cele şase feline vor fi transportate pe cale rutieră către Zurich, nicio cursă aeriană regulată din România neputând îndeplini condiţiile necesare trasportului animalelor mari, de unde vor fi îmbarcate într-o cursă directă spre Johannesburg. Leii vor părăsi România astăzi. Pe durata transportului, animalele vor fi însoţite de o echipă de specialişti şi medici a fundaţiei Vier Pfoten.

În total, 24 de feline mari din România au fost salvate până în prezent de Vier Pfoten România şi transferate la Lionsrock. Rezervaţia are o suprafaţă de 1.250 de hectare şi este amenajată după cele mai moderne standarde, astfel încât felinele să aibă posibilitatea să trăiască în conformitate cu necesităţile naturale, sub permanenta supraveghere a unei echipe de specialişti şi fiind consultate periodic de o echipă de medici veterinari. Toate animalele din rezervaţie sunt sterilizate, având în vedere că Lionsrock nu încurajează reproducerea animalelor salvate. Acţiunea face parte dintr-un proiect mai amplu desfăşurat de Vier Pfoten împreună cu Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile, cu scopul de a oferi soluţii pentru îmbunătăţirea condiţiilor din grădinile zoologice din România şi reamenajarea lor conform cerinţelor directivelor UE.

Taguri articol


12