Circa 30 de manifestanţi au continuat, miercuri, manifestaţiile împotriva Guvernului în faţa Parlamentului maghiar. Protestatarii au adus în mijlocul pieţei un sicriu acoperit cu o pînză neagră şi portrete ale premierului Gyurcsany şi ale preşedintelui partidului SZDSZ, Gabor Kuncze, alături de un banner pe care era scris "Îngropăm Guvernului lui Gyurcsany, nu există nicio înviere pentru voi". Catafalcul era înconjurat de drapele naţionale şi simboluri ale extremei dreapta. Clădirea Parlamentului era păzită de un număr de poliţişti egal celui al manifestanţilor.
Confruntări între sute de manifestanţi şi poliţie s-au produs, în noaptea de marţi spre miercuri, lîngă sediul Partidului Socialist din Budapesta, după o manifestaţie paşnică la care circa 10.000 de persoane au cerut, din nou, demisia prim-ministrului. Unităţi speciale de poliţie, călare sau cu cîini de luptă, protejau sediul partidului, vizat de o serie de proiectile. După ce i-au somat pe manifestanţi să se disperseze, poliţiştii au făcut uz de forţă. Demonstranţii au devastat mai multe vitrine, au rupt afişe ale partidului MSZP rămase din timpul campaniei electorale şi au aruncat cu pietre şi sticle în direcţia forţelor de ordine. Liniştea s-a aşternut asupra Budapestei în jurul orei locale 04.00.
Un sondaj realizat după prima noapte de manifestaţii violente înregistrate la sediul televiziunii de stat din Budapesta a indicat faptul că 80% dintre unguri dezaprobă violenţa ca formă de protest. Întrebaţi în legătură cu persoanele responsabile pentru violenţele din sediul televiziunii naţionale, 39% dintre respondenţi au declarat că Guvernul ar trebui să îşi asume responsabilitatea acestor acte, în timp ce 29 de procente au susţinut că vina aparţine opoziţiei. Circa 18% dintre cei chestionaţi au afirmat că ambele tabere politice sînt la fel de responsabile, iar 14 procente s-au abţinut de la comentarii. La întrebarea dacă reacţia poliţiei ar fi trebuit să fie mai vehementă, 40% au răspuns afirmativ, deoarece consideră că protestatarii au reprezentat o ameninţare serioasă. Circa 45% au precizat că represaliile sporite ale poliţiei nu ar fi făcut altceva decît să contribuie la escaladarea violenţelor. 47% cred că violenţele de luni noapte au afectat imaginea partidelor de guvernare, în timp ce 23 de procente consideră că opoziţia a avut mai mult de suferit de pe urma manifestaţiilor din Budapesta. Circa 30% dintre persoanele intervievate nu au răspuns la această întrebare.