Persoanele din Constanța care iubesc peștele și fructele de mare sunt așteptate să participe săptămâna viitoare la un eveniment special. Asociaţia Litoral - Delta Dunării, împreună cu Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism şi restaurantul Dorna Mamaia, organizează Festivalul peştelui şi al fructelor de mare, o competiţie culinară pentru profesioniști cu preparate din pește şi fructe de mare, marţi, 17 mai, începând cu ora 12.00, în cadrul restaurantului Dorna Mamaia. Festivalul se adresează bucătarilor şi se va desfăşura sub forma unui concurs de artă culinară cu specific pescăresc şi fructe de mare, preparatele participanţilor urmând a fi evaluate de către o comisie de juraţi, pentru a intra în competiţia premiilor care constau în Marele Trofeu, medalii (aur, argint, bronz) şi diplome de participare. În comisia de jurizare îşi vor spune cuvântul şi vor decide asupra preparatelor maeştrii artei culinare Petrişor Tănase, Robert Voicu, Gheorghe Hanes. Competiţia este deschisă presei şi publicului, care vor avea posibilitatea să deguste reţete tradiţionale pescăreşti, specialităţi cu fructe de mare, dar şi o degustare de vinuri specială pentru preparatele din peste şi fructe de mare. Participanţii înscrişi, atât din Constanţa, cât şi de pe litoralul românesc, vor avea gata pregătite preparatele pentru comisia de jurizare, ceaune cu borş de peste autentic românesc, peşti la grătar de nenumărate soiuri, creveţi, calamari, caracatiţă şi multe alte arome marine care vor cuceri şi vor lupta “la cuţite” pentru Marele Trofeu. “Ne propunem ca festivalul să devină o tradiţie pentru Mamaia, în care încurajăm şi invităm toţi agenţii economici atât din Constanţa, cât şi din staţiunile de pe litoralul românesc şi Delta Dunării. Astfel, reuşim să evidenţiem şi să promovăm gastronomia locală de peste şi fructe de mare, să ne mândrim cu preparate şi reţete fără concurenţă şi să oferim Marele Trofeu”, declară Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Litoral - Delta Dunării. Evenimentul începe de la ora 10.00, iar până la 18.00 toți participanții vor putea să deguste din preparatele prezentate de maeștrii bucătari.