Început de an universitar pentru cadeţii Academiei Navale "Mircea cel Bătrân"

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Unul dintre studenţii instituţiei, Ionuţ Datcu, a primit din partea ataşatului militar al Italiei, gen. bg. Giuseppe Santangello, "Spadino d'onore", distincţie care se acordă doar celui mai bun student din Academie.

Început de an universitar pentru cadeţii Academiei Navale "Mircea cel Bătrân"

Social 03 Octombrie 2006 / 00:00 974 accesări

Emoţii, mîini transpirate... Unii dintre cadeţi îşi mai aşază - pentru a cîta oară? - sacoul, ca să arate exemplar. De pe margine, părinţii, prietenii, rudele, iubitele privesc admirativ la cei care, ieri, au intrat într-un nou stadiu al vieţii. Fiecare dintre studenţi speră să facă faţă provocărilor şi este pregătit să înfrunte pericolele de pe mare, însă, ieri, cel mai greu li s-a părut multora dintre cadeţi să stea nemişcaţi în careu, neputînd să dea buzna în sălile de curs, unde îşi vor petrece o mare parte din timp. “În cadrul Academiei învaţă peste 1.500 de studenţi, funcţionează două centre de cercetare ştiinţifică şi ne propunem să achiziţionăm o serie de echipamente de ultimă generaţie şi un număr extins de sisteme informatice”, a declarat rectorul Academiei Navale “Mircea cel Bătrân”, cmdr. Cristea Cucoşel.

Un nou locţiitor al rectorului

Cadrele didactice le-au amintit studenţilor prezenţi, ieri, la deschiderea anului universitar că profesia de marinar militar îi obligă, prin jurămînt, să îşi servească ţara şi să ducă la bun sfîrşit misiunile care le sînt încredinţate. De asemenea, ceremonialul de început de an universitar a avut o dublă importanţă pentru unul dintre studenţi. Pe lîngă reîntîlnirea cu colegii şi prietenii, studentul aspirant Ionuţ Datcu a primit din partea ataşatului militar al Italiei, gen. bg. Giuseppe Santangello, “Spadino d’onore”, distincţie care se acordă doar celui mai bun student din Academie. De asemenea, în cadrul ceremoniei de ieri, de la Academia Navală, a fost numit şi noul locţiitor al rectorului. Comandantul Divizionului de Rachete Navale din Tulcea, cmdr. Viorel Stanciu a fost numit locţiitor, iar o serie de ofiţeri au fost înaintaţi în grad. La Academia Navală, a ajuns şi locţiitorul şefului de Stat Major al Forţelor Navale, contraamiralul Ioan Costi, care le-a urat succes cadeţilor şi i-a sfătuit să înveţe temeinic, pentru a putea face faţă viitoarelor misiuni la care vor participa. De asemenea, anul universitar 2006-2007 debutează cu o noutate pentru studenţii din secţia Marină Civilă a Academiei, care, pentru prima dată după mulţi ani, nu vor mai fi nevoiţi să satisfacă stagiul militar în primul an, deoarece armata nu mai este obligatorie.



12