Una dintre reprezentațiile de la Delfinariul din Constanța, cea de la ora 15.00, a fost perturbată de un incident bizar și periculos, în același timp. În timpul demonstrațiilor, trei persoane din rândul vizitatorilor au sărit în bazinul delfinilor, punând în pericol viața animalelor. Potrivit reprezentanților Delfinariului, gestul celor trei era un mod de a protesta împotriva delfinariilor. "Astăzi, la Delfinariu Constanta, am avut parte de un eveniment nefericit. Pe scurt, 3 persoane au sărit în bazinul Delfinariului Constanța pentru a protesta punând in pericol viata delfinilor prin simplu faptul că au sărit fără să urmeze procedurile de dezinfecție și prin acest mod au contaminat apa bazinului.
Au fost ridicați de lucrători ai secției de Politie urmând sa fie duși la secție pentru declarații. Directorul general al instituției, Adrian Bîlbă, a declarat că va depune plângere penală împotriva lor în numele Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța", se arată într-un comunicat al CMSN Constanța.
BÎLBĂ: "CONSERVAȚIONIȘTII DE LAPTOP AU PUS ÎN PERICOL DELFINII"
Directorul Delfinariului, Adrian Bîlbă, a declarat că gestul prin care activiștii au vrut sa salveze delfinii au pus animalele în pericol de moarte. "Astăzi, la reprezentația de la ora 15.00, trei infractori au pătruns în Delfinariu pretinzând că sunt vizitatori (au plătit bilet la intrare), și-au lepădat hainele și au sărit în bazinul delfinilor, riscandu-le viața din două puncte de vedere. În primul rând, i-au speriat, iar în al doilea rând, indivizii nu s-au dezinfectat înainte să intre în bazin. Procedura dezinfectării este obligatorie în condițiile în care nivelul clorinării din apa aflată în bazin este foarte mic, pentru ca animalele să aibă condiții cât mai apropiate de cele din mediul natural. În plus, aceste animale sunt extrem de sensibile la bolile transmise de mamiferele terestre. Nu mai spun că, la un moment dat, cei trei au vărsat găleata cu pește pe fundul bazinului. În acest fel, delfinii riscau să se rănească încercând să se hrănească, lovindu-se de fundul bazinului. Toate astea sunt excese de zel ale unor organizații conservaționiste, pe ai căror membri îi numesc "conservați iniști de laptop". Ei nu înțeleg situația reală a animalelor din natură, care suferă din cauza intervențiilor umane. Animalele din delfinarii și grădini zoologice sunt utile pentru că ajută la stabilirea legăturilor dintre om și animal. Nu putem învăța despre ele daca nu luam contractul cu ele. Animalele din delfinarii și grădini zoologice sunt născute și crescute în captivitate. Ele nu s-ar putea adapta în natură, pentru că nu știu să se hrănească singure", a declarat Adrian Bîlbă.