„Încotro...?”, un nou volum cu... „parfum de liliac”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

„Încotro...?”, un nou volum cu... „parfum de liliac”

Cultură 30 Octombrie 2010 / 00:00 593 accesări

Iubitorii de literatură au participat, ieri, la Librăria Ta, la un eveniment editorial special, cu „parfum de liliac”, în centrul atenţiei fiind autoarea volumului „Încotro...?”, Amalia Maria Ionescu şi cea care a făcut ca visul fostei profesoare de istorie să devină realitate, deputatul PSD Manuela Mitrea. „Dacă nu aţi fi fost dumneavoastră eu nu aş fi putut să fac ceea ce mi-am dorit de o viaţă”, a spus emoţionată Amalia Maria Ionescu, care la 75 de ani şi-a făcut debutul literar, găsind susţinere din partea dăruitului parlamentar Manuela Mitrea.

„Parfumul de liliac. Încotro...?” continuă acţiunea primului volum-confesiune din trilogia „liliacului”, „Aripi frânte”, care a fost lansat în ianuarie, la Muzeul de Artă. Potrivit autoarei - care în primul tom evoca cu sensibilitate copilăria şi adolescenţa şi Constanţa de altădată - ficţiunea nu intervine nici în cea de-a doua carte, majoritatea personajelor fiind reale.

Amalia Maria Ionescu intenţionează să încheie trilogia „Parfumul de liliac” cu... „Ultima gară”. Însă periplul său literar nu se va opri aici, autoarea dorindu-şi să scrie o carte pentru copii. „Sper din tot sufletul ca anul viitor, dacă se deblochează economia României, să scoatem şi cartea pentru copii, deoarece întotdeauna mi-am propus şi mi-am dorit să scriu, eu însămi, poveşti pentru copii”, şi-a manifestat entuziasmul şi sprijinul parlamentarul Manuela Mitrea. La eveniment a fost prezent şi prefaţatorul cărţii „Încotro...?”, apreciatul prof. univ. dr. Gheorghe Dumitraşcu, pe care Amalia Maria Ionescu l-a revăzut după aproape… 20 de ani.

Printre cei care i-au fost alături distinsei profesoare de istorie s-au mai aflat directorul editurii Europolis, prof. univ. dr. Olga Duţu şi redactorul radio şi scriitorul Constantin Lambă. „George Banu, primul invitat la Ateneul Român, spunea foarte frumos că „memoria este o virtutea, iar uitarea este un destin. Vă felicit că aţi făcut din memorie o virtute. Cartea nu se poate uita pentru motivul parfumului de liliac, un motiv liric într-o proză memorialistică ”, a apreciat prof. univ. dr. Olga Duţu.

Taguri articol


12