INCREDIBIL! Iată ce conțin gustoșii croasanți! Mai mâncați?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Noul studiu al APC a scos la iveală

INCREDIBIL! Iată ce conțin gustoșii croasanți! Mai mâncați?

Sănătate 14 Martie 2017 / 15:09 4262 accesări

Un alt studiu al experților Asociației Pro Consumatori (APC) din cadrul Campaniei Naționale de Informare și Educare: ”Să învățăm să înțelegem eticheta!” a scos la iveală alte nereguli. Specialiștii au verificat de această dată 61 de sortimente de croasanți, fabricate/distribuite de către următorii producători: Derpan, Chipita România, Asmin Star, Mert, Aponon Dias, Boromir Ind, Gunz Austria, Dal Colle Industria Dolciaria Italia, Billa România, Carrefour, Lidl, Mega Image, Auchan și Kaufland. Deși sunt foarte gustoase, celebrele cornuri cu diferite umpluturi sunt pline de conservanți. Mai exact, potrivit APC, 92% dintre croasanții analizați conțin conservanți; 82% conțin arome sintetice; 77% conțin acid citric; 75% conțin între 5 și 10 aditivi alimentari; 61% conțin câte 2 conservanți. „Inventat de către austrieci cu mai bine de 400 de ani în urmă, în timpul asediului Vienei de către otomani, croissantul a devenit simbolul micului dejun franţuzesc. Numai că acest produs fabricat în sistem industrial nu are nimic în comun cu cel tradiţional realizat în unităţile de alimentaţie publică de notorietate”, a declarat președintele APC, conf. univ. dr. Costel Stanciu, citat într-un comunicat al asociației.

CE CONȚINE REȚETA ORIGINALĂ...

Conf. univ. dr. Stanciu a subliniat că rețeta cornului de acum nu are nicio legătură cu cea originală. ”Reţeta croissantului tradiţional conţine făină, unt (70% din cantitatea de făină folosită), apă, lapte (20% din cantitatea de făină folosită), zahăr, drojdie, sare şi ouă. Din păcate, croasanții comercializați în supermarket constituie pachețelul multor copii, dar puţini părinţi cunosc faptul că aceste sortimente de croasanți au o încărcătură chimică foarte mare, constituită din conservanți, coloranţi, acidifianţi, emulsifianţi şi arome sintetice. Croasanții sunt produse hipercalorice, cu un conţinut ridicat de grăsimi saturate şi zahăr sub diverse forme, fapt care nu le recomandă să facă parte din alimentaţia copiilor, a femeilor însărcinate şi a celor care suferă de boli cardiovasculare, renale şi sindrom metabolic”, a mai spus coordonatorul studiului.

UN SINGUR CROISSANT... 4 LINGURIȚE DE ZAHĂR

Nutriţionistul Dumitru Bălan (www.vindecadai.ro) spune, la rândul său, că un simplu croissant conţine în medie aproximativ 4 linguriţe de zahăr, generând în acelaşi timp şi aproape un sfert din numărul necesar de calorii de care avem nevoie zilnic. ”La prima înfăţişare, croissantul pare o alegere de top, însă în realitate se întâmplă exact contrariul, întrucât înglobează atât câteva sute de calorii „goale”, cât şi cele mai inflamatoare alimente, care nu fac decât să crească numărul problemelor sistemului digestiv”, a adăugat el. Pe de altă parte, dr. Florin Ioan Bălănică, specialist în medicina personalizată, nutriție și nutrigenomică, fondator al Școlii pentru Sănătate și Longevitate, membru al Academiei Americane de Nutriție și Dietetică, reprezentant pentru România al Organizației Europene pentru Medicina Stilului de Viață (ELMO), este de părere că 70% din bolile de care suferim și murim se datorează modului în care trăim. ”Peste 30% din cancerele de care suferim pot fi prevenite! Cum? Simplu, iubind și făcând bine, hrănindu-ne și nu “umplând mațu'”, mișcându-ne și nu înțepenind în scaunul de la birou!”, spune el, citat de APC. Studiul complet poate fi citit aici:

(http://www.apc-romania.ro/ro/i-croasanti-cu-glicerina-celuloza-si-aroma-de-unt/NDUxLTE.html).

Taguri articol


12